Exercitii de intoarcere .Double .

intorcere windsurfing 1Totdeauna le spun elevilor mei sa nu iroseasca mult timp cu plimbarea in linie dreapta . Daca ai depasit faza cazaturilor si te descurci fara probleme la navigarea liniara e cazul sa repeti cat mai des intoarcerile . Intoarcerea e un moment de vulnerabilitate , mai ales pe vant tare . Asadar e bine sa te pregatesti pentru aceasta pe un vant slab . Sa executi un numar cat mai mare de intoarceri astfel incat sa le faci cat mai rotund si cursiv . Ideal e sa le poti face fara sa te gandesti cum trebuie sa procedezi . Repetand cat mai mult iti creezi reflexe si mai mult , vei sti cum sa actionezi si in situatia cand se schimba intensitatea vantului in timpul intoarcerii . Pe un vant mai puternic intoarcerea va fi mai rapida si mai scurta iar pe vant slab , mai lenta si mai larga .
Ce intoarcere ar trebui invatata prima data ? Evident intoarcerea in vant ( prin fata catargului ). Pe vant puternic , un incepator se va descurca mult mai bine intorcand in vant .
intoarcere windsurfing 2 Din experienta mea , am observat ca majoritatea incepatorilor , dupa ce au tras cu ochiul la intoarcerile celor mai avansati incearca intoarcerea sub vant . Desigur ca o fac la intamplare , dar sunt incantati ca intorc si ei in acest fel . Nu recomand trecerea la aceasta intoarcere pana nu cunosti perfect intoarcerea de baza (in vant) . Abia dupa aceea poti invata si intoarcerea sub vant dar nu “dupa ureche” . Intreaba un instructor care sunt pasii ce compun aceasta miscare . Pe timpul intoarcerii sub vant (cu vant din spate) vantul intra perpendicular in vela si te arunca in apa sau te duce la vale (in sensul vantului ) mult mai mult decat iti doresti .
Cum repeti intoarcerile in vant ? Mergi 20m , dupa care intorci , apoi iar si iar la fel . Un partener cu care sa executi in acelasi timp intoarcerea e o mana cereasca . Vii cu el de acasa sau gasesti unul pe apa . Numarati pana la 3 si intoarceti . Vedeti apoi care s-a aliniat primul pe noul traseu . De fiecare data numara celalalt ( pentru a nu trisa numai unul ) .

Iata cum procedam noi la Academia de Windsurfing Piccadilly-Mamaia .
Protagonisti : Liviu (Bucuresti) si Andrei (Constanta)
P.S . Ma bucur sa observ ca din ce in ce mai multi practica aceste exercitii .

2 Comments on “Exercitii de intoarcere .Double .”

  1. O idee buna . Am sa o aplic si eu de acum inainte . Cred ca vin cu florin sambata la tine .

Leave a Reply

Your email address will not be published.