Iesiri de iarna

windsurfing-mamaia 1Din octombrie pana in mai , tara noastra nu ofera conditii propice sporturilor de apa . Temperatura scazuta a aerului coboara mult si pe cea a apei . Majoritatea practicantilor “hiberneaza” sau “emigreaza” spre  taramuri insorite .
Exista insa  o mana de inraiti ce infrunta cu stoicism vantul si valurile reci ale iernii . Evident ca tot la Mamaia e mai cald din cauza marii , valurile mai frumoase si apa nu ingheata ca pe lacuri . Deci , aici vin nazdravanii sa-si ostoiasca setea de windsurfing si kiting . Alex , Bogdan , Artur , Mircea , Cristi , sunt abonati la astfel de activitati .
Echipamentul de protectie termica e de cea mai buna calitate , altfel nu se poate  . Oricum nu se poate naviga in sesiuni la fel de lungi  ca vara . In genere se fac 2 iesiri , dupa care frigul reuseste sa depaseasca costumul si vointa sportivilor . Si spectatorii ingheata , chiar mai repede decat cei aflati in apa .
Cel mai mult au de suferit degetele de la maini . Cand e si putin soare incalzete neoprenul , ar asta inseamna sa ai noroc cu carul .  Cand bate vantul , presiunea atmosferica scade si sunt nori , chiar ploaie . Cine v-a pus sa alegeti sporturile astea ?

Sunt de admirat acesti nebuni din filmele ce urmeaza  .

Iata aici iesirile din iarna 2013-2014 la Mamaia , in cronologie inversa (martie -octombrie)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *