Bol – Croatia, insula Brac

O locatie draguta in care am fost vara asta  : Bol – Croatia, insula Brac, in apropiere de Split.
http://www.flickr.com/photos/49003871@N06/sets/72157624712822369/show/
+ se ajunge cu masina in 2 zile , destul de bine, fie din Bucuresti fie din Transilvania chiar mai repede ,  prin Belgrad.   Drumul prin Croatia desi e lung si nu  chiar drept pe harta e doar pe autostrada pana la Split. Am senzatia ca cei din Timisoara si imprejurimi il pot face intr-o zi.

+ locatie frumoasa ,  mult mai placuta decat Grecia in sud , Turcia sau Egypt deoarece exista verdeata , pini pe toata faleza si umbra .

+ vantul se accelereaza prin canalul dintre insula Brac si Hvar si bate practic zilnic cu ~15-25 knots sideshore fata de cluburi .

+ 3 cluburi am vazut eu, unul mixt kite+ws NP/JP, mai este unul numit Big Blue, cu echipament Naish si pentru  begineri exista un al 3-lea ,  mai dosit de vant si de valuri , cu planse BIC si parca am mai vazut si F2 si Gaastra.

+ ai ce vizita in rest, practic e fosta Dalmatie , influienta Romana si ulterior Italiana / Venetiana
se simte la greu. Majoritatea stiu italiana. Poti face curse cu vaporasul pe insula Hvar (fosta Faros), e acolo un oras fost grecesc, cu stradute inguste, f pitoresc. Se numeste Stari Grad.

+ oraselul (Bol) in sine e micut si dragut ,  cu port si yachturi, magazinase, baruri, restaurante si cafenele puse la punct.

+ se gasesc usor apartamente de inchiriat (Adria Apartments pe Booking.com) si nu costa mult / pers (aprox 200 euro / pers in full sezon)

+ la centrul Big Blue cel putin inchiriatul e sub 200euro / 6 zile.

– nu prea ai cum sa ajungi cu avionul. Se ajunge cu feribotul din Split, feribotul e foarte  mare si vine la 1 ora 30min dar cateodata in full season poti sa nu incapi in primul si sa mai astepti unul

– fundul apei e “incert”,  in zona sunt arici de mare ,  se recomanda purtatul incaltarilor, atat pt plaja cat si pt ws/kite

– nu au foarte  mult echipamentm . Nu e ca la alte centre unde gasesti sigur ce placa vrei, multe in zona 145-120 sunt rezervate din timp in august. Selectia de vele nu e asa mare, de obicei sari din 1mp in 1mp si poti sa ai ghinion sa fie luate toate intr-o anumita zona. Dar eu nu am avut probleme la vele, doar cu plansa m-am ofticat ca n-am gasit 145 si a trebuit sa ma dau cu 160.

– nu e nisip pe jos mai nicaieri, nici macar la faimoasa lor plaja, e plaja de pietre rotunjoare ….. de parca ar conta cand te dai .

Tzur

2 Comments on “Bol – Croatia, insula Brac”

  1. Cu placere ! Chiar daca e mai usor sa mergi la sigur in aceeasi locatie, mie imi place sa incerc de fiecare data altceva.
    Va voi mai prezenta si alte locatii in viitor, numai bani si timp liber sa am sa merg peste tot pe unde visez !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *