Ialysos, insula Rhodos, Grecia

Spotul de la Ialysos, insula Rhodos , Grecia. Am fost acolo o saptamana la sfarsitul lui Iulie
Sunt de fapt 3 centre, JP+NP, F2+North, ambele in fata hotelului Blue Horizon si un al 3-lea centru, windmill, la 500m de mers pe plaja, mai ferit de vantul puternic si chop, dedicat incepatorilor.
Acesta e siteul http://www.procenter-rhodos.com/content/en/index.html

+ Vant bun, 5 zile din 7 a fost peste 15 knots – Vantul incepe mai timid dimineata si deja la ora 11-12 e bun de planaj.  De obicei atinge maximul la 2-4 dupa amiaza dupa care mai scade desi in multe zile ramane bun de planaj pana la 6-7 seara.
Vantul bate aproape tot timpul sideshore.
+ Spot usor de ajuns, cu avionul, exista multe curse Bucuresti– Rhodos si am inteles ca exista chiar si Timisoara- Rhodos.
+ Exista cazari decente, la pachet cu avionul de la multe agentii – fara bataie de cap sa-ti organizezi tu vacanta . Noi am platit 520 euro / pers incluzand: Avion, taxa aeroport, cazare hotel 3 stele cu all inclusive, 3 mese + bautura inclusiv alcolice dar nu cea mai buna calitate si doar la anumite ore in anumite locuri. Hotelurile de acolo ar fi : Blue Horizon , Forum Residence si Forum Beach. Cele din Ixia sunt departe de spot !

+ Centrele foarte bine dotate, tone de planse si vele, personalul destul de amabil.

+ In afara de windsurfing  mai ai ce face si in rest, insula e dragut de vizitat.

– Apa e direct foarte adanca, practic nu pleci din beachstart decat daca ai fina scurta .

– Culoar foarte  ingust dedicat centrului, daca il depasesti esti obligat sa pui vela in apa si sa innoti cu echipamentul .

– Nu e unul din locurile cu flatwater 100% desi asta nu e neaparat rau. Cand e vant pana in 20 knots totusi nu sunt valuri mai deloc. Stiu ca planam cu vela de 7.7 cu cambers si nu erau valuri. Cand e vant puternic se fac valuri de de 60-80cm, dese, dar pentru  avansati e distractiv (la mine nu e cazul).

– Inchirierea e scumpisoara, am dat 310 euro / saptamana ,  la centrul JP pe pachet Pro (100% carbon catarge si plansele cele mai ciumege de la JP, a mea avea 145L si nu cred ca depasea 8kg), in banii astia fiind inclusa si asigurarea echipamentelor.

Per total a fost ok, nu m-am dat pe cat as fi dorit, am avut un harness waist dar din pacate, nefiind prea musculos eu mi se ridica pe plamani cand ma lasam in vela sa pot plana. Probabil de asta oboseam repede.

Ca bani am sarit de 1000 euro / sapt de distractie cu totul.

Niste foto de acolo de la spot, facute de mine:

http://www.flickr.com/photos/49003871@N06/sets/72157624647325482/show/

Niste foto cu insula
http://www.flickr.com/photos/49003871@N06/sets/72157624522467227/show/

Ca parere personala totusi, mi-a placut mai mult la spotul de la Prasonissi, in celalalt capat al insulei, e mai frumos si salbatec acolo, multi wind-surferi si kiteri boemi, unii la cort, altii la cazarile incropite pe acolo la care am stat si eu acum 3 ani.

TZUR

2 Comments on “Ialysos, insula Rhodos, Grecia”

  1. Катались на станции F2 жили в Blue Horizonte 4* . Отель хороший . Катание нам не понравилось, сразу скажу, что новичкам и даже со средним уровнем катания будет тяжело, постоянная волна, порывистый ветер, вход по камням. Хозяин станции Немец – урод, не хочу описывать ситуацию , поверьте на слово. Досок не хватает, поскольку сейчас сезон, собирать и разбирать паруса-сами. Цены выше чем в Дахабе и политика другая, пропускать дни нельзя, за сколько заплатил столько и нужно откататься. Но ветер был практически каждый день (мы были там 11 дней).
    По словам нашего попутчика в самолёте кататься лучше на Прасониси, там польская станция, ему понравилось.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *