Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Bol – Croatia, insula Brac

O locatie draguta in care am fost vara asta  : Bol – Croatia, insula Brac, in apropiere de Split.
http://www.flickr.com/photos/49003871@N06/sets/72157624712822369/show/
+ se ajunge cu masina in 2 zile , destul de bine, fie din Bucuresti fie din Transilvania chiar mai repede ,  prin Belgrad.   Drumul prin Croatia desi e lung si nu  chiar drept pe harta e doar pe autostrada pana la Split. Am senzatia ca cei din Timisoara si imprejurimi il pot face intr-o zi.

+ locatie frumoasa ,  mult mai placuta decat Grecia in sud , Turcia sau Egypt deoarece exista verdeata , pini pe toata faleza si umbra .

+ vantul se accelereaza prin canalul dintre insula Brac si Hvar si bate practic zilnic cu ~15-25 knots sideshore fata de cluburi .

+ 3 cluburi am vazut eu, unul mixt kite+ws NP/JP, mai este unul numit Big Blue, cu echipament Naish si pentru  begineri exista un al 3-lea ,  mai dosit de vant si de valuri , cu planse BIC si parca am mai vazut si F2 si Gaastra.

+ ai ce vizita in rest, practic e fosta Dalmatie , influienta Romana si ulterior Italiana / Venetiana
se simte la greu. Majoritatea stiu italiana. Poti face curse cu vaporasul pe insula Hvar (fosta Faros), e acolo un oras fost grecesc, cu stradute inguste, f pitoresc. Se numeste Stari Grad.

+ oraselul (Bol) in sine e micut si dragut ,  cu port si yachturi, magazinase, baruri, restaurante si cafenele puse la punct.

+ se gasesc usor apartamente de inchiriat (Adria Apartments pe Booking.com) si nu costa mult / pers (aprox 200 euro / pers in full sezon)

+ la centrul Big Blue cel putin inchiriatul e sub 200euro / 6 zile.

– nu prea ai cum sa ajungi cu avionul. Se ajunge cu feribotul din Split, feribotul e foarte  mare si vine la 1 ora 30min dar cateodata in full season poti sa nu incapi in primul si sa mai astepti unul

– fundul apei e “incert”,  in zona sunt arici de mare ,  se recomanda purtatul incaltarilor, atat pt plaja cat si pt ws/kite

– nu au foarte  mult echipamentm . Nu e ca la alte centre unde gasesti sigur ce placa vrei, multe in zona 145-120 sunt rezervate din timp in august. Selectia de vele nu e asa mare, de obicei sari din 1mp in 1mp si poti sa ai ghinion sa fie luate toate intr-o anumita zona. Dar eu nu am avut probleme la vele, doar cu plansa m-am ofticat ca n-am gasit 145 si a trebuit sa ma dau cu 160.

– nu e nisip pe jos mai nicaieri, nici macar la faimoasa lor plaja, e plaja de pietre rotunjoare ….. de parca ar conta cand te dai .

Tzur

Exit mobile version