Horia Colibasanu

horia22Expediţia din 2004 pe varful K2 , al doilea varf din lume ca altitudine şi cu siguranţă cel mai greu , l-a inscris pe Horia Colibăşanu , prin atingerea varfului, pe lista alpinistilor de talie mondială. Anul acesta , alături de cel cu care a urcat pe K2 , navarezul Inaki Ochoa de Olza , Horia va ancerca cucerirea varfului  .  Performaţa lui pe K2 reprezintă momentan cea mai mare realizare a alpinismului romanesc şi a fost echivalată de către Agenţia Naţională pentru Sport cu un titlu de vicecampion mondial.


De asemenea , a participat la escaladarea varfului Annapurna 8091m  Himalauia (  al 10-lea vârf din lume ) , aârful Dhaulagiri Himalaia 8167m (al saptelea ca inaltime) , varful Mamalasu 8163m Himalaia (al optulea varf din lume )
Anul acesta  , Horia Colibăşanu participă la o nouă expediţie in Himalaya. Expediţia Lhotse 2011, planificată in perioada 1 aprilie 1 iunie, intr-o experimentată echipă internaţională (Horia Colibăşanu, Jorge Egocheaga, Martin Ramos) ,  reprezintă pentru Horia incercarea de a fi primul roman care ajunge pe acest optmiar, considerat unul dintre cele mai dificile varfuri din lume.


Acum , pentru aclimatizare ,  Horia impreună cu echipa se afla pe un alt optmiar, Makalu (8481m), unde vor rămane pentru cel puţin două săptămani  . Este un varf situat in partea centrală a munţilor Himalaya, la graniţa dintre China şi Nepal, este al cincilea varf din lume ca anălţime şi este situat la o distanţă de 22 de kilometri de Mount Everest. După aclimatizare vor zbura cu elicopterul pană in tabăra de bază Lhotse şi vor incerca să atingă varful .

Succes Horia !

Poate va intrebati de ce va spun voua taoate acestea . Pentru ca Horia e windsurfer ca si noi . El este medic Timisoarean si face parte din echipa de windsurferi de la Arad . Atunci cand bate vantul fuge la Ghioroc sa se dea alaturi de prietenii lui . Oricum , e mai aproape decat Himalaia .

Vizitati siteul lui Horia .

4 Comments on “Horia Colibasanu”

  1. Ei,ce spuneti? Am dreptate cand afirm ca este cel mai celebru dintre toti windsurferii romani?

  2. La 20 mai 2011, Horia a avut noroc de vreme buna si a reusit sa atinga cu succes varful Makalu (8481m) impreuna cu alti 2 colegi.

  3. Dupa 10 ore de mers continuu, am reusit sa ajungem pe varful Makalu (8463 m). Am ajuns impreuna cu Peter Hamor, Jorge Egocheaga si Martin Ramos, la ora 14 (ora Nepalului), adica ora 11 in Romania. A fost foarte greu, suntem rupti de oboseala, dar a meritat pentru peisajul minunat de sus de pe varf. Vremea a fost frumoasa si nu au fost probleme.

    Multumesc tuturor pt sustinere,
    Horia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *