Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Horia Colibasanu

horia22Expediţia din 2004 pe varful K2 , al doilea varf din lume ca altitudine şi cu siguranţă cel mai greu , l-a inscris pe Horia Colibăşanu , prin atingerea varfului, pe lista alpinistilor de talie mondială. Anul acesta , alături de cel cu care a urcat pe K2 , navarezul Inaki Ochoa de Olza , Horia va ancerca cucerirea varfului  .  Performaţa lui pe K2 reprezintă momentan cea mai mare realizare a alpinismului romanesc şi a fost echivalată de către Agenţia Naţională pentru Sport cu un titlu de vicecampion mondial.

De asemenea , a participat la escaladarea varfului Annapurna 8091m  Himalauia (  al 10-lea vârf din lume ) , aârful Dhaulagiri Himalaia 8167m (al saptelea ca inaltime) , varful Mamalasu 8163m Himalaia (al optulea varf din lume )
Anul acesta  , Horia Colibăşanu participă la o nouă expediţie in Himalaya. Expediţia Lhotse 2011, planificată in perioada 1 aprilie 1 iunie, intr-o experimentată echipă internaţională (Horia Colibăşanu, Jorge Egocheaga, Martin Ramos) ,  reprezintă pentru Horia incercarea de a fi primul roman care ajunge pe acest optmiar, considerat unul dintre cele mai dificile varfuri din lume. Acum , pentru aclimatizare ,  Horia impreună cu echipa se afla pe un alt optmiar, Makalu (8481m), unde vor rămane pentru cel puţin două săptămani  . Este un varf situat in partea centrală a munţilor Himalaya, la graniţa dintre China şi Nepal, este al cincilea varf din lume ca anălţime şi este situat la o distanţă de 22 de kilometri de Mount Everest. După aclimatizare vor zbura cu elicopterul pană in tabăra de bază Lhotse şi vor incerca să atingă varful .

Succes Horia !

Poate va intrebati de ce va spun voua taoate acestea . Pentru ca Horia e windsurfer ca si noi . El este medic Timisoarean si face parte din echipa de windsurferi de la Arad . Atunci cand bate vantul fuge la Ghioroc sa se dea alaturi de prietenii lui . Oricum , e mai aproape decat Himalaia .

Vizitati siteul lui Horia .

Exit mobile version