Cumparare echipament .

Pentru a fi de ajutor celor ce cauta echipament de vanzare , cred că e nevoie un ghid pentru alegerea corecta a planșei si a velei pentru incepatori . Linkul prezentat va ajută sa va alegeti echipamentul potrivit in functie de greutate si puterea vantului și se refera strict la incepatori .
Cei avansati pot consulta acest ghid de alegere a echipamentului
De obicei incepatorii pun un anunt in care cer o placa si vela fără a specifica :
-nivelul de pregatire
-greutatea
-suma pe care doreste sa o investeasca .
E bine de stiut ca numai accesoriile (catarg+ghiu+fina+powerjoint+talpa de catarg + prelungitor+ scote) luate separat pot costa mai mult decat e dispus un incepator sa plateasca pe un echipament .
Pentru orientare , pretul pentru un echipament nou de incepator e de 2000 euro .Un SH bun poate fi achizitionat la 1000 euro . Un echipament nou de avansat poate ajunge la 5000 Euro (formula sau slalom) si poate fi cumparat second la 1500 euro . De observat ca echipamentul pentru incepator scade mult mai putin pe piata second din cauza cererii mari de la baza piramidei . Pe de alta parte echipamentele profesionale sunt schimbate anual de catre sportivii sponsorizati .In acest fel , pun ei mana pe o parte din banii dati de sponsori anual pe echipament si vand ieftin . Evident ca si cererea la varf e mai mica din cauza practicantilor mai putini .

Asa cum nu e bine sa va cumparati haine fara sa le probati , la fel si echipamentul de windsurfing trebuie testat inainte de cumparare . Incercati cel putin 2 planse pentru a vedea ce difernte exista intre ele . Mergeti la un centru de inchiriere si cereti  sa incercati cateva planse  . Va va scuti de greseli la cumparare si va fi de ajutor la deprinderea tainelor windsurfingului .

NU CUMPARATI echipament mai vechi de 2004-2005 .

Vant cat vreti !

4 Comments on “Cumparare echipament .”

  1. Sunt un incepator si am achiziționat un echipament vechi si incomplet. Am ,nevoie de un derivor si un capat de catarg. Mulțumesc celor care vor sa ma ajute

Leave a Reply

Your email address will not be published.