Sotavento – Fuerteventura – Canare

fuerteventura- Canare 65Dupa ce am vizitat tot ce mi-a parut mai interesant pe insula Gran Canaria , m-am intors in in capitala  Las Palmas . Aici am mai stat o zi pe care am dedicat-o cunoasterii orasului , pe care l-am mai pieptanat o data in lung si lat . Voi dedica in curand un articol acestui oras deosebit .

Seara tarziu am incalecat cu Fiatul pe feribotul spre Fuerteventura . Toata noaptea am navigat pe Atlantic pana am ajuns in Puerto del Rosario de unde m-am indreptat spre nord,  cu tinta Corralejo . Aici citisem ca exista un important spot de windsurfing . Furteventura , la fel ca si suratele sale , are acelasi caracter de insula vulcanica . Piatra si zgura cat vezi cu ochii si din loc in loc  verdeata luxurianta intretinuta cu mult efort de om .
De la Puerto del Rosario pana la Corralejo aveam de mers doar 35 Km . Deja incepusem sa ma satur de muntii de zgura cand nisipul a inceput sa acopere pietrele  iar dupa 2 km nisipul era pretutindeni de credeam ca sunt in Sahara . Vantul a format dune cat vedeai cu ochii . Nisipul auriu pare a fi aur  revarsat peste pietrele negre . Nu mai vezi nici un mm de negru . Totul e auriu . Poti sa vezi pe valuretele create de vand marturia oricarei activitati de aici . Urmele unor pasari sau ale carabusilor ,  se vad cum traverseaza dunele de parca ar fi turnate in gips . Asta pana vantul uniformizeaza totul .
Corralejo e  avantajat de aceasta ” bogatie” de nisip ce a facilitat crearea unui spot superb de windsurfing si kite . Dar si vantul e din belsug . La intrarea in Corralejo e si o zona buna de surfing din cauza valurilor mari ce ce se produc aici . O multime de centre de inchiriere si de magazine de echipamente impanzesc orasul .
Windurferi erau peste tot , la fel ca si kiteri sau surferi . Dar cel mai bun loc de windsurfing de langa Coralejo e la dune langa hotel Riu Palace , un hotel imens plasat chiar pe plaja , intre dune .
Am plecat inapoi spre sud trecand prin Porto del Rosario spre Costa Calma , adica 35km plus inca 70 km . Si in aceasta parte dupa ce treci prin peisajul selenar omniprezent , ajungi intr-o zona plina de nisip . Depasesti Costa Calma , te apropii de mare si dai de o oaza de verdeata in jurul hotelului Melia Gorriones . Zona se numeste Los Verdes din cauza verdetii luxuriante ce inconjoara complexul hotelier . Aici e imposibil sa nu remarci cel mai renumit centru de windsurfing de pe Fuerteventura , René Egli Center . Acest centru   organizeaza in acest an pentru a- 27-a oara , etapa de cupa mondiala (PWA )  pe plaja Sotavento .

Vizualizare hartă mărită
E s urprinzator  sa vezi o suprafata enorma de apa ,  de mica adancime ( 30-40cm) pe care ai crede ca pot merge decat cei cu zmee pentru ca au finele foarte mici la placi . Asa e doar in dreapta hotelului , in stanga langa centrul de windsurfing , incepatorii navigheaza pe apa mica de interior . Valurile mari si fluxul inunda o mare parte de uscat ce devine teren propice invatarii windsurfingului  . Avansatii se avanta in Atlantic  . Aici e vant din belsug ( ca peste tot ) si echipament de tot felul . Daca doresti sa cumperi echipament sau accesorii ai de unde avand in vedere magazinele de profil existente aici .

Mai la sud , 3km exista inca  un spot bun cu valuri mici , foarte bun pentru scoala sau freeride  .

3 Comments on “Sotavento – Fuerteventura – Canare”

  1. Lulu,spune-ne…tu pe acolo te si dai cu windsurful…sau numai vizitezi?

  2. M-am dat 10 zile la El Medano . Oricum scopul meu pentru anul acesta a fost atins . Am aflat care sunt conditiile de windsurfing pe toate insulele arhipelagului . De asta am umblat 3400 km pe acolo .

  3. Navigand pe internetul din Romania uite ca am nimerit pe saitul dvs..
    Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins
    de calitatea articolelor de pe acest sait si va urez cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *