Surfing Tenerife

Un sport inrudit cu windsurfingul , considerat a fi precursorul acestuia . In fapt se foloseste doar plansa pentru a inainta in picioare , gravitational pe panta unui val . Necesita multa flexibilitate si tehnica din partea sportivului . Acest sport a aparut in insulele Polineziei si s-a dezvoltat mult in Maui , Hawai si plajele Californiene .
Sportul este foarte popular in randul adolescentilor deaorece este ca o prelungire pe apa a skateboardingului care se practica in toate orasele pe toate strazile .
Se folosesc planse lungi , planse scurte si plase de corp (boadyboard) . Plansele scurte sunt folosite pentru efectuarea figurilor specifice si a sariturilor . Plansele lungi sunt folosite in general de incepatori sau pentru val mic . Plansele de corp se folosesc la navigarea stand pe burta de catre incepatori si copii .
In ultimii ani a mai aparut un tip de plansa mare si usor de condus SUP . Aceasta plansa de poate conduce cu ajutorul unei pagai atat pe val dar si in zone fara nici un val ( lacuri , rauri, mare , ocean ). Aceasta nu a facut decat sa mareasca foarte mult numarul surferilor cu cei ce nu aveau curajul sa infrunte un val dar doareau sa navigheze linistit pe apa cu ajutorul unei planse .

Surfingul presupune navigarea pe creasta valului si efectuarea de viraje stranse si sarituri ce face ca acest sport sa fie foarte atractiv .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *