Feribotul porneste la ora 7 din portul Corralejo din Fuerteventura asa ca m-am trezit la 6 dimineata . Cu parere de rau , pentru ca nu am stat si cu o zi inainte tot acolo , am parasit Hotelul Hesperia Bristol Playa dupa ce am tras cateva cadre pe intuneric . Drumul cu feribotul e foarte scur t( 9km ) intre Coralejo- Fuerteventura si Playa Blanca -Lanzarote . Traversand insula Lanzarote am observat lipsa plantatiilor de banane inlocuite de culturi de legume si porumb . Neavand sol , nici macar praf sau pamant galben ca in Turcia , aici se planteaza direct intr-un fel de pietris rotund , negru din zgura si se uda cu picatura . Ca pe oricare din insulele Canare esti contrariat de peisajul selenar ce te inconjura pretutindeni si revarsarea de vegetatie tropicala in partile locuite . Din Playa Blanca pana in Arrecife (capitala insulei Lanzarote) am mers 35 km spre nord si inca 8 km pana la Costa Teguise , spotul de windsurfing cel mai cunoscut din Lanzarote .
Cele trei centre de windsurfing-surfing cu dotari bune si conditii ideale satisfac cele mai exigente cerinte . Aici poti sa iei startul de pe plaja cu nisip auriu . Vant bun (4-5 bft) valuri mari , dar nu la fel de inalte ca la El Medano . Administratorul unei scoli de windsurfing se plangea ca de 3 zile nu aveau voie sa intre in apa din cauza meduzelor . Spunea ca are mult de pierdut din cauza asta . L-am linistit spunandu-i ca are la dispozitie un sezon de 360 de zile , spre deosebire de noi care nu avem decat 60 si din ele poate 10-20 cu vant tare . Ca de obicei , centrele de windsurfing apartin oamenilor de afaceri germani care aduc si clientii prin agentii de turism .
Ca pe toate insulele vedeai peste tot multi practicanti de surfing sau stand up paddle surfing . Ultimul castiga din ce in ce mai multi adepti in ultimul timp .
Preturi : cazare – 55-75 euro /noapte , hotel *** studio cu bucatarie majoritatea ; pranz 22-30 euro ; cafea 2 euro ; mic dejun hotel 7 euro ; echipament windsurfing 50-60 euro/zi ; motorina 0,92 euro
/l .