Naked , but happy

Cat te costa un echipament de windsurfing ? Simplu  .  Toteauna te va costa exact atat cat esti dispus sa dai  pe el . Nici un leut in plus .

Daca vorbim de un echipament pretentios ( de viteza ) Race sau Slalom , preturile ar fi :

– plansa   1400-2000

– inca 2 fine  200-300 euro

– vela  1100 euro

– catarg carbon 500- 600 euro

– ghiu carbon   500-650 euro

– talpa de catarg cu prelungitor   50-100 euro

– powerjoint 25-50 euro

– scote trapez 25 – 50
______________________________________
Total     3500 –  4800 euro

( cu banii astia iti puteai  lua o salupa SH de 5,5 m cu motor de 75 CP )

Pentru freeryde putem sa scadem din suma de mai sus 30% .

Pentru echipamentul entrylevel 40% .

Asta inseamna ca dupa ce ne inoim echipamentul ramaneam exact  ca in fotografiile alaturate .

Goi dar fericiti de noua achizitie . Iar daca ne gandim ca ne trebuiesc cel putin 2 randuri de echipament , inseamna ca vom fi de 2 ori mai goi .
Frate ! Adica nici piele nu o sa mai avem pe noi ?

nude-windsurfing-2

nude-windsurfing-1

naked -windsurfing 4

12 Comments on “Naked , but happy”

 1. ufff, si pe mine ma batea un gand sa imi iau echipament, dar m-ai convins sa ma las pagubas deocamdata!!! 🙂

 2. Cat adevar este in spusele tale,Lulu! …Cat despre poze…cred ca e foarte tare senzatia!…P.S.
  Ai uitat sa pui in lista accesoriile necesare ca sa fii un windsurfer ce se respecta: trapez,costum neopren lung,scurt, papuci de neopren,manusi, cagula, casca de protectie, vesta salvare,aparat pt masurarea vantului, scule pt armarea velei, huse pt. placa,geanta pt scule, portbagaj pt masina,masina (cat mai mare,ca sa incapa sculele),GPS,camera de filmat impermeabila …si ,daca te mai si duci intr-un spot de fitze sa te dai, pe langa banii necesari sa ajungi acolo si sa platesti cazarea si papa, iti trebuie neaparat si niste pantaloni scurti din aia de firma cu vre-o 100 de euro si un tricou de lycra bengos ,pentru ca sa fii trendy ca toti aia de acolo care se dau ! Daca se poate, vela si placa trebuie sa fie neaparat din anul curent,sau cel putin din anul precedent, ca daca nu, te privesc aia de acolo cu un aer net superior ,pentru ca …deh…obrazul de windsurfer cu cheltuiala se tine…nu? (Stim noi bine!)
  Ia fa un calcul cat mai costa si astea! ….Cred ca la final iti iei un yacht ,nu salupa!
  Ba, dupa aia sa nu te mai puna dracu sa te apuci si de kite ! Ca o iei de la capat!

 3. Sa nu mai vorbesc apoi de implicatiile ce apar apoi in familia ta din plecarile ce o sa le faci (dupa ce ti-ai achizitionat toate cele de mai sus, sau macar o parte din ele) atunci cand pleci pe apa!
  Eu, de exempu, la fiecare iesire ,trebuie sa platesc o taxa nevestei (impozitul pe windsurf) care variaza direct proportional (uneori chiar exponential )cu timpul pe care il petrec pe apa,neplata lui ducand la blesteme asupra catargelor noastre care se vor rupe inevitabil (am zis ca le duc la un preot…nu e de joaca,ati vazut ce au patit prietenii nostri Cristi si Grecu cand li s-a rupt placa in doua ,plus catargele ce le-am rupt sezonul trecut,eu unul am hotarat ca mai bine platesc) ,ca sa nu mai vorbim de faptul ca unele probleme ce au trebuit rezolvate,apar exact atunci cand sunt cu echipamentul pus pe masina, gata de plecare .(Murphy nu doarme niciodata!)

  Oricum , nevasta-mea s-a gandit sa infiinteze” Asociatia nevestelor ai caror barbati (sau amanti) sunt plecati la windsurf ” ,(lista este deschisa, asteptam noi inscrieri !) unde pot sa-si spuna nemultumirile si neplacerile cauzate de desele si lungile noastre plecari la surf.

 4. Preturile sunt mega-umflate si exagerate si ma refer tot la echipamente noi. Trebuie sa fim realisti, dar totusi sa reflectam corect realitatea- ex: eu mi-am luat 4 vele Gaastra noi, colectia anului cu 1400 euro. Exista oferte pt vele noi din colectii mai vechi, 1-2, chiar 3 ani, cu 250-300 euro vela. Same pt boarduri, ghiuri si catarge.

  1. Normal ca sunt mai atractive colectiile de un an , doi in urma > Nici cele de 3 ani nu sunt neatractive .

 5. “trebuie sa fim realisti, dar totusi sa reflectam corect realitatea”…. :)))) asta e un exemplu de logica solida 🙂

 6. Am uitat ceva sa pun in lista de accesorii: ochelarii de soare! O pereche buna costa cat o vela!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *