Inside Cabezo – El Medano (2)

LULU - El Medano1Am reusit sa mai urc pe Youtube , un film cu mica familie de windsurferi de pe playa El Cabezo din Medano

Se vede atmosfera intima creeata in jurul barului mic din lemn si a masutelor joase ,  in jurul carora graviteaza cainii cu batic la gat .Unii ai surferileor dar si prieteni de ai lor din cartier  . Caini ce au invatat windsurfing de cat se uita peste valuri dupa stapani  . Au vazut ceva la viata lor .  N-am vazut noi pe Youtube ce au vazut ei live . Cu cate un ceai in fata ,  windsurferii , in momentele  de respiro ,  povestesc despre aventurile lor pe valuri . Cainii aproba tacticos dand din coada pe sub mese . Altii alearga de nebuni in vant la granita oceanului  .  Stapanii lor sunt inca pe apa .
E o atmosfera superba aici pe plaja neagra de la nisipul de roca vulcanica  . Numai daca stai intre ei si asculti cum vorbesc , te simti de parca te-ai dat deja .

Imi place mai mult aici decat la Pozo .  Acolo iti spargi placa de pietrele rotunde si iti luxezi gleznele . Plaja de aici e lata si coboara lin in apa . Adevarat ca e marginita in dreapta de ceva stanci in apa , la  care am vazut ca mai ajung unii . Garajele de langa plaja sunt toate inchiriate la windsurferi . Sunt doldora de echipament . La ritmul in care se rupe echipamentul aici , e si  normal sa fie mult de rezerva . Majoritatea sportivilor de aici sunt sau au fost profesionisti .  Unii sunt de mult trecuti de 40 ani , au soare in par si ocean in vene  .  Au pe cap , bandana de aceeasi culoare cu cea  de la gatul cainelui .

Cand nu au concursuri , trec pe rand pe la Medano , Pozo , Sotavento , Costa Teguise , Costa Calma sau Hierro . Germani , englezi , italieni , francezi , olandezi , au rezidenta in Canare  si se bucura tot anul , de vant apa si soare  . Insulele Canare , fara exceptie sunt adevarat rai pentru windsurfing , kiting si surfing .  Toate ingredientele sunt la superlativ . Temperatuta 24-27 grade (la umbra ) tot anul , vant de forta 5-7 Bft ,  directie constanta made in  Africa , zone cu valuri rulou  dar si calme cu val inalt dar  lat .

Daca vrei ceva mai poetic despre oamenii din acest loc citeste aici ce scrie Ioana dupa ce a facut cunostinta cu windsurfingul .

 

Revelionul l-am petrecut la o terasa pe faleza , deasupra unei plaje de surfing .

7 Comments on “Inside Cabezo – El Medano (2)”

  1. Scuze ! Nu inteleg de ce nu a mai aparut filmul . E rezolvat .
    Multam de urare Dorine ! Aici sunt in continua vajaiala . Am facut 2800 de km in 3 saptamani . Doar pe o insula de 80km lungime .Dar acum cunosc aproape toate localitatile de coasta si jumatate din cele montane . Zona de litoral o parcurg cu ochii inchisi pe scurtaturi . Maine iau feribotul spre Grand Canaria si mai fac ceva km .

  2. vezi ca s-a busit un pic site-ul.
    Nu mai merge forumul , sper ca nu s-au pierdut toate threadurile.
    Bafta!!!

  3. Lulu, cat mai stai pe acolo? Hai acasa…ca nu mai merge nici forumul fara tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *