El Cabezo windsurfing (1)

LULU - El Cabezo Tenerife1

Cand spui El Cabezo din el Medano te referi la windsurfing extrem . Aici , la fel ca si pe Lanzarote la Costa Teguise sau Pozo pe plaja Izquierdo din Gran Canaria poti admira windsurfingul dublu distilat . In orice zi vei ajunge aici vei avea ce admira . Aproape ca nu stii ce sa mai faci . Sa te uiti la spectacolul oferit cu generozitate de cei mai nebuni windsurferi din diverse tari  , sau sa te dai . Eu  am renuntat sa ma dau cateva zile , pentru a privi cu toti ochii mei  tot ce zbura pe apa  . De dat ma dau si acasa  , dar de vazut asa ceva mai rar . E ceva de nedescris . Cand privesti cum izbucnesc din val si se inalta maestuosi  spre cer ai senzatia ca te ridici si tu odata cu ei . E o betie  sa simti  in fata , vantul de  pe plaja El Cabezo sa respiri alaturi de acesti zburatori temerari . E de necrezut cati  profesionisti pe metru patrat se afla la El Medano . Usor de recunoscut dupa echipamentul tapetat cu sponsri .  Racerii in dreapta  , si  in stanga saritorii .

 

Vizualizare hartă mărită

lulu wind El Cabezo - El Medano

El Cabezo e o plaja aflata in stanga orasului El Medano . Restul plajelor pentru windsurfing si kiting sa afla in dreapta orasului . Cabezo e zona unde se dau doar cei mai duri windsurferi . Daca te uiti la ei pe mal nu par atat de duri . Dar pe apa………….sunt ZBURATORI . Icari moderni, bronzati si despletiti . Aici nu exista centru de inchiriere . Doar un barulet cochet de lemn unde poti bea o bere , o cafea sau un ceai si cateva scaune la 3 mese . Cateva rulote de windsurferi (italia ,germania , anglia ) si cateva garaje la parterul caselor din apropiere . De la pranz cand vantul devine urgie apar baietasii de te miri unde si incep sa scoata echipamente din garajele invecinate , din masini si rulote .  E semnul ca trebuie sa pregatesti aparatul de filmat ,de fotografiat si acumulatori . Multi acumulatori , ca baietii nu obosesc cu una cu doua .

La 50 m de mal se formeaza 5 rulouri  paralele , din care 3 sunt adevarate rampe  de sarituri  .  Sar baietii ca sampania .

Uau ! Ce de placi si catarge rupte am vazut aici . As putea deschide un mic magazin cu ele . De , marfa de consum . Jertfe inchinate    windsurfingului .
De dat aici nici gand . NADA ! Nu am ce sa caut in apa alaturi de cei ce se dau aici . I-as incurca teribil . Consider ca ar fi o impietate sa ma balacesc eu (Lulu din Coiciu de Constanta ) intre ei la El Cabezo . E un spot numai si numai pentru experti . Eu ma voi baga dincolo pe plaja cu kiteriii , cu windsurferiii normali la cap . Daca la El Cabezo sunt 7-8 Bft , la plaja alaturata sunt tot 6-7 Bft dar  valuri mai putin turbate . Acolo nu sunt paguri de roca ce provoaca aceste valuri in rulou

PS . Maine ma intalnesc  cu  Revelionul  sub palmieri . Vreti sa-i transmit ceva ?

Cu bine !

lulu, cabezo windsurfing

luluwindsurfing

5 Comments on “El Cabezo windsurfing (1)”

  1. Lulu,in primul rand iti uram un an nou fericit si La Multi Ani! Sa speram ca anul care vine va fi unul cu vant mult !
    Windsurfing-ul facut acolo este extrem rau de tot.Trebuia sa-i iei cu tine pe baietii din filmarile din noiembrie de la Marea Neagra! Pentru ei era perfect acolo.Ai incercat si tu acelasi sentiment pe care l-am avut eu la Alacati ,cand i-am vazut pe baietii de acolo cum se dau, ca sa nu mai vorbim de cei de la PWA ,cand am realizat ce prapastie mare se afla intre noi si ei ,de mi-a venit sa-mi dau foc la echipament. Dar nu trebuie sa disperam! Poate ca intr-o zi vom ajunge si noi ca ei daca mai exersam. Sunt curios sa-i intrebi pe cei de acolo cate zile pe an stau ei pe apa ?

  2. La Alacati nu imi e nici o jena sa ma dau cu baietii de acolo . Sunt mai aproape de stilul si conditiile noastre de dat . E adevarat ca acolo merg cu echipamentul meu si e altceva . Oricum stilul asta de sarituri pe val ma depaseste . Aici vantul cel mai slab e de 5 Bft si nu ies decat cei veniti in vizita , asa ca mine , Localnicii si ceilalti meseriasi ies de la 7 Bft in sus .
    Dar e atat de frumooooooooooooooooooooooooos !!!!

  3. La multi ani ….incredibil ce fac băietii, la noi asemenea conditii nu intilnesti decit de citeva ori in viaţă. Să ajungi să te dai la asemenea nivel sigur trebuie să te nasti intr-o zonă în care ai conditii tot anul şi să exersezi din scutece. Multa baftă in aprofundarea sportului.

  4. As fi vrut sa fiu eu . Dar nu .
    Mie imi place sa merg cu picioarele in jos . 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *