Reparatia plansei (2)

Dupa pregatirea sparturii din plansa  trecem la chituirea acesteia . Folosim chit auto cu fibra de sticla si intaritor . Daca spartura este mare( 10 cm ) se foloseste si Poxipol in partea inferioara a sparturii , peste care se aplica chit . Poxipolul intareste reparatia , dar nu se poate finisa bine si de aceea folosim chit la suprafata .
Deci : omogenizam bine chitul cu intaritorul . Nu adauga prea mult intaritor pentru ca se poate intari chitul inainte de a termina de aplicat . Grija mare la aplicarea pe fundul sparturii . Chitul trebuie sa adere bine .Se adauga chit pana se ajunge la un nivel cu 2-3 mm mai sus de nivelul plansei . Surplusul se va indeparta cu usurinta folosind abraziv. Nu se indeparteaza tot surplusul la prima slefuire cu abraziv de granulatie mare . Aceasta se face abia la finisare cu abraziv fin de apa . pentru a nu ramane zgarieturi in chit .
Care e avantajul folosirii chitului in defavoarea poxipolului sau a altor rasini sintetice ? Chitul este moale ca o creta si se pate indeparta usor la slefuire fara a afecta suprafata plansei , in jurul sparturii . La final partea slefuita va fi neteda ca sticla .
La final delimitezi zona reparata cu banda adeziva si aplici vopseaua cu ajutorul unui spary .
La treaba !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *