Sorin Ionita

Consider necesar sa va prezint unul din cei mai vechi practicanti ai windsurfingului din romania . M-am  mirat atunci cand mi-a spus cineva ca nu-l cunoaste , desi credeam ca nu se poate asa ceva  .   Sorin Ionita se numeste , a participat si catigat campionate in anii “80  impreuna cu Doru Ioanid si Petrica Clipa ,  cand pionierii windsurfingului de la noi procurau cu mare greutate echipamentul necesar .

E Brasovean (brasovul a dat multi windsurferi ), monitor de schi de cand se stie si practica aceasta meserie in America . El  a trecut primul la windsurfingul modern pe planse mici si rapide . De la el am procurat primele echipamente si primele sfaturi de utilizare .

Privindu-l cum merge pe apa e imposibil sa nu remarci eleganta si viteza cu care merge , power-jiburile executate cu acuratete si lejeritate . De multi ani petrece cateva luni pe vara la Alacati , Gokceada unde multi dintre voi l-au intalnit deja sau il vor intalni in viitor . De fapt tot el ne-a dus pentru prima data pe mine si pe Doru in Turcia la windsurfing .

Asta asa… ca sa mai aflati cate ceva din arhivele windsurfingului romanesc .

Iata-l aici , impreuna cu subsemnatul  si Doru la Alacati si Mamaia .   Salut Sorine !

Chapeau !

2 Comments on “Sorin Ionita”

  1. Bai tata,cand o sa mergeti voi toti asa cum merge Sorin cu surful,atunci puteti spune ca stiti sa va dati bine! Nu am vazut unul mai bun ca el pana acuma! (dintre cei nascuti in Tara Romaneasca) Noi toti luati la un loc nu suntem nici pe jumatate la nivelul lui.Ar putea concura oricand intr-o etapa de PWA cu succes.Nici nu e de mirare,pentru ca omul asta sta 4-5 luni pe apa.Ne-am cunoscut vara asta la Alacati in iunie,unde el era deja acolo de vreo 2 saptamani.In august ,cand m-am dus a doua oara el era tot acolo si mi-a zis ca in septembrie pleaca in Rhodos iar de acolo in Karpathos.Am avut ocazia sa petrec 2 zile in compania lui,pe partea cealalta a spotului la Orsa,unde vantul e mult mai bun si nu sunt valuri aproape deloc.Au fost 2 zile cu vant intre 25 si 30 knots ,vant din ala adevarat de Alacati. Eu avand cea mai mica vela de 7 mp si fiind cu placa de formula dupa 2-3 ture trebuia sa fac o pauza de 20-30 minute sa ma odihnesc.Sorin s-a dat non stop, nici nu vroia sa stea sa mai povestim putin,spunand ca el a venit la Alacati cu un singur scop: sa se dea! De parca atunci ar fi ajuns acolo si era nerabdator.E de admirat omul asta! Traieste acolo ca un ascet, isi face de mancare,gateste, pescuieste, un belgian nebun de acolo din spot (de altfel cei ce stau acolo sunt toti mai mult sau mai putin putin) de abia astepta sa prepare Sorin o anghila la gratar, seara vin toti de acolo la el la masa sa manance tot felul de specialitati de peste pe care el in prinde si prepara. E un om norocos, pentru ca poate sa se bucure de windsurf atatea zile pe an (ceea ce noi nu putem si nici nu ne permitem). Sorine, sper sa ne vedem cu bine si la anul la Alacati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *