Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Sorin Ionita

Consider necesar sa va prezint unul din cei mai vechi practicanti ai windsurfingului din romania . M-am  mirat atunci cand mi-a spus cineva ca nu-l cunoaste , desi credeam ca nu se poate asa ceva  .   Sorin Ionita se numeste , a participat si catigat campionate in anii “80  impreuna cu Doru Ioanid si Petrica Clipa ,  cand pionierii windsurfingului de la noi procurau cu mare greutate echipamentul necesar .

E Brasovean (brasovul a dat multi windsurferi ), monitor de schi de cand se stie si practica aceasta meserie in America . El  a trecut primul la windsurfingul modern pe planse mici si rapide . De la el am procurat primele echipamente si primele sfaturi de utilizare .

Privindu-l cum merge pe apa e imposibil sa nu remarci eleganta si viteza cu care merge , power-jiburile executate cu acuratete si lejeritate . De multi ani petrece cateva luni pe vara la Alacati , Gokceada unde multi dintre voi l-au intalnit deja sau il vor intalni in viitor . De fapt tot el ne-a dus pentru prima data pe mine si pe Doru in Turcia la windsurfing .

Asta asa… ca sa mai aflati cate ceva din arhivele windsurfingului romanesc .

Iata-l aici , impreuna cu subsemnatul  si Doru la Alacati si Mamaia .   Salut Sorine !

Chapeau !

Exit mobile version