Definitie windsurfing

frikwintercanoetrip11M-am hotrat sa scriu acest articol deoarece vad ca o multime de nestiutori au definit complet aiurea acest sport . Ma refer aici la cei ce au vazut windsurfingul doar in imagini publicitare dar se reped sa explice altora . Tin prea mult la acest sport , incat nu pot ramane pasiv la incipienta lui terfelire . Ma refer aici la chiar definitia lui .

Tendinta in Blogul Romanesc e sa iti umpli paginile cu ce copiezi de pe la altii . Nu ar fi chiar atat de rau , daca inainte de a copia ceva , ar verifica si daca este corect .

XIGuNLa o simpla cautare pe GOOGLE , gasim  pe Xtrem.ro urmatoarea definitie :Windsurfing-ul este combinatia perfecta intre surfing si caiac canoe. Acest sport a aparut initial din dorinta de a calatori cat mai repede pe mari, lacuri sau rauri.

I-auzi frate ! Domul surfing impreuna cu domnul caiac si doamna canoe au traitcheie in concubinaj . Iar rodul dragostei lor a fost acest bastard , pe nume  windsurfing . Poate ca cel de la xrem.ro a privit  pe gaura cheii la conceptie , de stie ca aceasta iubire a fost perfecta . Viol perfect adica .   Parerea mea .

Ce altceva poti sa spui despre  o astfel de imperechere  perfect “impotriva firii ” .

caricatura windsurfing1Ramai perplex ! Adica , stai pe o placa de surfing bagata intr-un caiac sau canoe si te dai nene …pe rauri ? Poate treceam cu vederea gogomania daca pomeneau ceva si de vant ( WIND ) ce se regaseste chiar la inceputul denumirii . Dar ei , nu si nu . Fratilooooooor ! Vantul e motorul Windsurfingului . Noi nu avem nici pagaie nici padela . Avem o vela ce ne propulseaza cu ajutorul vantului .

Iata “profesionistii ” incriminati :
Xtrem ; Romania Libera ; zialul Ring ; Ziare.com ; Maxim.ro…..etc . Pana si societatile de asigurari au pus definitia asta in polita de asigurare . GENERALI ASIGURĂRI S.A ; RAI Xtreme Asigurari

Am evidentiat Xtrem.ro , pentru ca de la ei (la care aveam pretentii ) au preluat o multime de alti nestiutori si neatenti .  Nu au facut decat sa propage o grosolana eroare .>>>>

Ce isi inchipuie oare cineva care doreste sa incerce acest sport si da un search pe Google ? Aha ! Caiac-canoe , am mai mers cu asa ceva . Deci caut altceva . Punct .

handicapati Acum sa-i ajutam pe cei de mai sus cu informatia adevarata  : Windsurfingul este un sport ce presupune navigatia pe apa cu o plansa (asemanatoare celei de surfing )  si o vela   prinsa  de plansa cu ajutorul unei legaturi flexibile . Propulsia se face cu ajutorul vantului ce actioneaza asupra velei . De aici si numele de WINDSURFING >>>a face surfing cu ajutorul vantului .

Spre deosebire de SURFING ce se practica cu plansa  , doar gravitational pe un val cateva zeci de secunde (si metri ) , cu ajutorul windsurfului se poate naviga in orice directie si pe orice distanta  .

De asemenea trebuie precizat ca windsurfingul se practica pe lacuri , mari si oceane .  Nu este recomandat  pe rauri  deoarece nu mai poti ajunge inapoi la locul de plecare .

5 Comments on “Definitie windsurfing”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *