Formula – Racing la Mamaia

Azi a fost o zi cu soare si mult vant la Mamaia . Deh ! nu prea tare dar multumitor . Forta 4 SE , cu cateva rafale de 5 . Cam   10 surferi pe apa si bucurie mare . Cred ca e de prisos sa va spun ce si cum . Mai bine va las sa vedeti filmuletul in care ma joc eu , Costica si Ciprian. Mna !

Iar Marius & Co ne filmeaza . Multumiri !

La racing , important e sa tii in permanenta plansa perfect orizontala si vela verticala(raportata la latimea plansei ) . Daca plansa se ridica prea mult in aer  sau apesi prea mult pe coada(franand)  se reduce semnificativ viteza . Vela o tii in echilibru pe talpa catargului , inclinata mult spre coada plansei pentru a propulsa plansa spre inainte . Ghiul va fi montat cat mai sus pentru a transfera  greutatea corpului pe vela si a intra cat mai rapid in planaj . Axa (dreapta) formata de umarul din fata si glezna piciorului din fata , trebiue sa fie aproape paralela cu catargul privit din lateral . Se formeaza astfel un paralelogram compus din catarg , brate , corp , plansa , ce va fi cu atat mai inclinat spre coada  , cu cat vantul va fi mai puternic .  Nu irosi nici un strop de vant slabind vela . Atunci cand o rafala mai puternica tinde sa strice echilibrul velei in talpa , vei simti o forta mai mare ce te ridica in sus  cu tendinta de a te arunca spre inainte  . Transfera in acel moment surplusul de vant ce-l simti in vela ,   in accelerare , impingand mai mult piciorul din fata si inclinand vela mai mult spre coada  . Daca vei slabi  si ridica vela ,  plansa va sari de bot in sus pierzand viteza . Viteza maxima o realizezi atunci cand  ai suficient vant astfel incat vela atinge strapsul din spate al plansei .

Hai , ia viteza !

11 Comments on “Formula – Racing la Mamaia”

 1. DEABIA ASTEPT SA AJUNG LUNA VIITOARE LA PICADILIIIIIIIITTTTTTIIIIII SPER SA BATA VINTUL PE MASURA ASTEPTARILOR…………DEOCAMDATA NE ASTEAPTA O SAPTAMINA PLINA DE VINT SI IN ARAD………

 2. Ieri a fost o zi si mai grozava. Vantoasa si mai puternica, asa ca am schimbat Formulele cu placi mai mici. A fost ca-n Alacati. Ihuuuuuuuu!

 3. Tare a fost tipu care a facut filmarea ca sa nu mai zic de ala cu barca. Ai zice ca e trucaj daca nu ar fii picaturile de apa pe obiectiv. Tare de totttttttttttttt……..

 4. Imi vine sa intru in ecran sa ma dau si eu un pic . Frumoasa zi ! Frumos film . 🙂

 5. Gata, sunt si eu fan al windsurfing-ului. Am baut destula apa din lacul Siutghiol din Mamaia, am “luat” instructiunile de entry level ale lui Lulu si acum merg singurel pe apa… e tare, tare, tare!!!

  Trebuie sa va mai spun ca Lulu, profesorul Academiei de Windsurfing din Mamaia, s-a implicat si in proiectul MAMAMAIA360.RO, cel mai revolutionar proiect de marketing online al destinatiei turistice Mamaia.
  Iar aici, are de-a face cu vreo 100 de novici pe care si-a propus sa-i invete windsurfing. Si, ghici, ii iese? Ii iese, am vazut cu ochii mei. Intrati si voi sa vedeti: http://www.ustream.tv/channel/mamaia360—lansare/v3 (trebuie sa cautati printre clipurile video).

  Sa ne traiesti, Lulu!

 6. Baiii vreaaauuu si eeeuuuu!

  Gabriel, daca zici k te-a ‘prins’ si pe tine, atunci sa stii ca n-ai vazut mai nimic. Trebuie sa vii cu noi la Alacati si o sa te convingi – e un virus kre odata intrat nu mai iese:)))

 7. Alo
  Nu ştiu dacă mă mai aduce aminte … am fost de aproximativ 5 ani în urmă, la regatei şi am văzut acum viedeo. dar acum aş dori să revin în România pentru a regatei cu formula mea pentru a vedea modul în care te-am mai îmbunătăţit.
  salutări Christian (ROU1)

 8. Salut Christian ! Daca esti baiatul ala blond si solid ce de da bine pe vant tare , Nu imi mai aduc aminte . Dar pe bunica ta ce a stat cu noi pe frigul ala o stiu . Avem si cateva fotografii impreuna cu prosoapele in cap .
  Sa ne mai spui si noua ce mai faci .
  Cu bine !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *