Cel mai tare vant in 2009 (30 mile/h S )

Azi la Mamaia am avut cel mai tare vant de anul acesta . Cea mai tare zi de windsurfing din 2009 . Viteza : 25-32 mile/h . Masurat . La ora 11 am pornit pe apa cu plansa de 114l si vela de 6,5 m si dupa 2 ore ma puteam da numai cu 104L si vela 4,7m . Erau momente cand eram si asa supravelat . Nu credeam ca voi plana candva cu aceasta vela cu care de altfel ma joc , cand nu e vant . Ha ! A fost tare . Privind la filmul de mai jos iti vei inchipui ca ne-am distrat de minune . Ei bine , chiar asa a si  fost , desi uneori aveam o alta impresie . La aceasta putere vantul iti pune oarecare probleme . Nu mai e ca si pana la forta 6 cand  cauti sa performezi in viteza , sa optimizezi mereu pozitia pentru asta . Acum , primordiala devine  integritatea corporala si apoi restul . Spre deosebire de alte spoturi consacrate unde vantul puternic nu iti pune probleme prea mari din cauza constantei lui  , la noi sunt mari diferente intre puterea minima si maxima  . De aceea cred  ca la noi acest sport e mai extrem decat la ei  .  De obicei la sfarsitul unei zile de genul asta , faci inventarul loviturilor pe corp si al daunelor la echipament .  De data asta am fost un norocos . M-am ales doar cu o unghie rupta . Nici o problema ! Mai am 19 cu care sa ma agat . Asta e windsurfingul .

3 Comments on “Cel mai tare vant in 2009 (30 mile/h S )”

 1. Salve baieti ! Bine ati revenit. Chiar ca a fost tare ziua de ieri! As fi vrut sa va vad “live” dar am ajuns prea tarziu de la munca pe la 4 jumate. A mai fost o zi de 13 prin iulie parca tot asa. Se pare ca e un numar cu noroc pentru surf 🙂

 2. Salut, uitandu-ma la filmuletz as fi tentat sa spun ca a fost o placuta plimbare de duminica. Noi am venit 8 din Bucuresti si am acostat la Pinguin datorita directiei vantului si intrarii mai prietenoase in apa. Eu am 78 kg si m-am dat cu 4.5 si 95 l. Am fost de cele mai multe ori supravelat. Rafalele in larg erau din alt film. Cu 4.5 eram la supravietuire. Atat de puternic ca la o catapulta m-am trezit cu coastele atarnate pe boom :), de unde si refisurarea lor. Personal nu am prins in Romania niciodata un asemenea vant. In Naxos acum 2 luni am avut vant de 35 noduri, deci 8 Bf, constant, frumos, dar cel de acum mi s-a parut de 40 de noduri. A fost senzational, cu toate ca toti eram terminati.
  La mai mult!

 3. Maaamaaaa ce m-as fi dat si eu!
  Asa am eu norocul, cind e vint sa nu fiu acasa…
  Da las ca-mi scot pirleala la Alacati.
  Deja ma gindesc sa-mi cumpar o casutza si sa ma mut acolo!!!!
  Good winds and safe landings to all of you!

Leave a Reply

Your email address will not be published.