Echipament pentru incepator .

Am facut cateva recomandari pentru alegerea echipamentului pentru incepatori AICI    , sau pentru avansati AICI   dar voi  spune iar in acest articol .

Plansa trebuie sa fie una mare pentru a putea sa mergi mai lejer , mai mult ,mai in siguranta si vei progresa mai rapid .

Mai lejer pentru ca iti ofera o stabilitate mai mare  . Mai mult pentru ca iti va permite sa mergi in conditii diferite de vant  sau apa .Asta te va ajuta si sa progresezi mai rapid , pentru ca vei insuma mai multe zile de navigatie pe an .

Plansa de incepator poate fi de 160-180 litri . 

Vela de 5-6m .

Pantofii de neopren doar de vindsurfing . Am vazut multi incepatori folosind ghete pentru scuba , foarte groase si cu talpa rigida . Pantoful de windsurfing are talpa subtire sa simti bine placa sub picioare .

Mai nou plansele gonflabile , sunt mult mai usor de transportat pentru ca se dezumfla si se fac pachet , de aceea sunt recomandate pentru incepatori sau pentru agrement pur si simplu . Sunt placi de SUP convertibile si pentru windsurf . Sunt destul de scumpe si nu sunt prea raspandite pe piata second .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *