Rani in palma

Ranile deschise, basici sau bataturi sunt rezultate ale contactului direct al mainii cu ghiul. Basici si rani deschise fac doar cei ce strang prea tare ghiul sau (si) se uda prea des pe mani. Incepatorii cad de multe ori si trag tot de atatea ori de scota de ridicare a velei . Aceasta e uda si se freaca cu putere de palma provocand basici. De asemenea teama te face sa crispezi palma pe ghiu ceea ce genereaza rana.

Cei ce nu aveti probleme cu ridicarea velei puteti evita formarea basicilor prin schimbarea permenenta a prizei pe ghiu. In acest fel beneficiem de de mai multe avantaje. In primul rand se schimba mereu suprafata de contact ,presiunea nu mai e constanta, circula sangele mai bine irigand terminatiile mainii, se schimba mereu muschii care actioneaza la strangere prin rotirea pumnului .Toti muschii bratului, antebratului si palmei au de suferit daca sunt tinuti permanent in tensiune si in special muschii flexori. Cred ca ati observat cu totii ca flexorii sunt piatra cand ajungeti la mal daca nu relaxati bratul si prinderea. Priza de baza e cu mana din fata cu palma in sus si cea din spate cu palma in jos.  Nici nu trebuie sa te gandesti prea mult la asta, mainile se vor prinde natural in aceasta pozitie, pentru ca in fata ghiul e mai sus decat la mana din spate.
Din cand in cand e bine sa scuturati cate un brat in jos pentru circulatia snguina. Evitati sa va udati des pe palme.
Folosirea manusilor nu este recomandata deoarece maresc diametrul ghiului si apar dureri la muschii flexori si ai falangelor. Oricum si cu manusi se fac basici pentru ca se uda, se incretesc si freaca cu putere pe epiderma. Mai eficace este aplicarea leucoplastului pe falangele de contact decat folosirea manusilor. Basicile devin o mare problema la navigarea in ape sarate. Sarea corodeaza tesutul si genereaza usturime.E bine sa fofosim un gel ce adera bine, se usuca rapid, este elastic si protejeaza rana deschisa de contactul cu apa.
Un windsurfer ce se da mult timp, mai ales cu vela mare si pompeaza mult are bataturi .

Priza trebuie schimbata la fiecare mana si bratul relaxat, asa cu se vede in film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *