Loro Parque – Tenerife

Desi aveam chiar langa apartamentul unde locuiam 2 centre de distractie “AQUA” , respectiv Aquapark San Eugenio si Siam Park nu am fost atras de nici unul . Constantean fiind , nu am fost niciodata atras de bazine cu apa cand ele se afla in apropierea unei ape mai mari si mai naturale ca marea sau oceanul .
Nici de spectacolele slabute de delfini de la noi nu am fost prea incantat . La Loro Parque din Porto de la Cruz – Tenerife e cu totul altceva .
Construit initial ca un parc cu papagali , dupa aproape 40 de ani a ajuns una din cele mai apreciate gradini zoologice din lume si singura jungla din Europa . Intr-un cadru feeric de padure tropicala vei admira : papagali (360 specii ) , gorile ,cimpanzei,crocodili,suricate ,pinguini , tigri , lemurieni etc . De asemenea vei gasi bazine uriase in care traiesc aproape ca in mediu natural : Pinguini , pesti de toate felurile , foci,lei de mare , balene orca . Spectacolele programate la intervale regulate te tin cu sufletul la gura si nici nu sinti cum trece ziua .
Esti pur si simplu imbatat de culorile si parfumul revarsat de plantele exotice prezente din abundenta . Cactusi de marimi si forme diferite , copaci surprinzatori si flori multicolore te incanta la tot pasul .
Organizarea acestui park este una de exceptie . Aleile concepute ca un labirint in padurea tripicala te poarta ca un torent rapid si in cascade prin toate punctele de atractie . In permanenta esti cu un OOOHH !!! in gura .


Vizualizare hartă mărită

Daca ajungetu in Tenerife , acesta e ste un loc ce nu trebuie ratat . Poti sa ajungi de oriunde cu una din miile de excursii organizate de agentii din jurul hotelurilor la un pret foarte mic tinand cont de distanta de 90km ( 10-20 euro fara bilet de intrare ) . Poti de asemenea ajunge cu masina inchiriata pentru care ai la dispozitie o parcare mare . Pretul de intare e de 33 euro/adult , parcarea 2 euro .

Va prezint mai jos filmele cu leide mare si foci , delfini si balene .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *