Windsurfing la Gokceada .

Gokceada windsurfingAflata la jumatatea distantei fata de Alacati (600km fata de 1100km) , insula Gokceada este mult mai accesibila celor din Romania . Preturile la cazare , masa si echipamente de inchiriat sunt si ele mult mai mici decat la Alacati . Foarte important este vantul uscat Meltemi ce bate de la jumatatea lunii Mai , pana la jumatatea lunii septembrie , din directia Nord . Offshore raportat la tarmul unde se face windsurfing si onshore la zona pentru kiting  . In partea sudica , Meltemi  creeaza conditii flatwater , optime pentru viteza mare , dar si pentru progres iar pe latura nordica conditii propice pentru sarituri pe val  . Kiterii mai fac scoala si pe Tuz Golu , lacul de la mijloc , dar sunt regulat goniti de politie . Lacul este protejat pentru ca are namol la fel ca si la Techirghiol iar pasarile Flamingo poposesc aici sa se hraneasca cu viermisorii rosii . Se pare ca in namolul lacului sunt si proiectile neexplodate .

feribot GokceadaSe ajunge cu feribotul ce pleaca din Kabatepe ( in vecinatatea portului Eceabat de unde se trece stramtoarea Dardanele spre partea asiatica a Turciei ) si mergi o ora pana la Gokceada . Curse regulate din 2 in 2 ore .  Gokceada se afla la mijlocul distantei intre peninsula turceasca si insulele grecesti Samotrachis si Limnos . Din port pana in orasul Gokceda mergi 5 km si apoi inca 13 km pana la spotul de windsurfing .
Cazare ieftina , poti gasi la hotelurile din orasul Gokceada sau la pensiunile din satul Eselek . Pensiune e un termen pretentios pentru locuintele satenilor din Eselek . Acolo gasesti de obicei 2 camere cu 2 – 4 paturi si 2 – 4 canapele . Daca stai la bastinasi , iti cumperi mancare de la magazin . In spot exista un hotel unde gasesti camere cu 50-70 euro/zi . De asemenea in spot poti sa stai la rulota , bungalow sau cort .

Centrele de windsurfing sunt bine dotate cu materiale , preturile fiind cele standard pe tot globul . Spre deosebire de centrele germane din alte parti , aici se poate negocia pretul . Doar ne aflam in Turcia .


Vizualizaţi Gökçeada pe o hartă mai mare


Aici ai fotografii de la Gokceada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *