ROBBY NAISH – LEGENDA VIE

I love this great man  !

Lui ii dataoram mult din placerea windsurfingului de azi .

Nr de concurs: US-1111
Inaltime: 178 cm
Greutate: 76 kg
Nascut: 23.03.1963 La Jolla, California, United States
Nationalitate: American
Resiedinta: Hawaii ,United States
Debut: 1982

Biografia sportiva:
World Champion 1983-87 (Pre PWA)
Wave results: 1997 Ranked 2nd,1996 Ranked 6th,1998 Ranked 4th
World Champion 88,89,91
Sponsori:
Quiksilver, Naish Sails, Naish (Boards
(Statele Unite) – Windsurfing, Kiteboarding

Robby Naish este unanim recunoscut drept cel mai mare windsurfer din toate timpurile. El a socat lumea windsurfingului câştigand primul său Campionat Mondial la vârsta de doar 13 ani în 1976 şi apoi castigand inca 22 de titluri în următorii 16 ani. Cel mai cunoscut nume in windsurfing , Naish este asupranumit si “Legenda Windsurfing.”

De asemenea, el a jucat un rol important în dezvoltarea windsurfingului ca sport in general si ca stiluri . A modificat si dezvoltat echipamentul folosit in windsurfing . A promovat plansa scurta , fereastra in vela , harnesul si strapsurile . Multe din miscarile din Freestyle poarta numele lui sau sunt lansate de el . De asemenea, el a scris cărţi de windsurfing , si a produs filme tutoriale .

ROBBY NAISHNaish, a început windsurfingul la varsta de 11 ani , a câştigat primul său titlu mondial windsurfing in Bahamas pentru a deveni cel mai tanar detinator al titlului mondial din istoria acestui sport. El a apărat cu succes lui coroana în anul următor în Sardinia, Italia şi a realizat apoi hat-trickul de titluri mondiale, când a biruit din nou în Cancun, Mexic, în 1978, şi, din nou, în Florida, în’79. Pentru urmatorul deceniu, el a dominat windsurfingul in competiţiile de nivel mondial, participand la mai mult de 20 de concursuri din tari diferite , in fiecare an.

Un excelent slalomist şi desigur vitezist, educatia sa hawaiană , de la vârsta de cinci , i-a furnizat afinitatea şi talentul de a calari valurile. El a monopolizat toate cele patru titluri de la toate stilurile Pro World Tour, în 1983 – şi a repetat sarbatoarea în 1984 .

Deşi dominarea sa autoritara a inceput sa scada la începutul anilor 1990, el a fost încă suficient de bun pentru a termina pe locul doi Pro World Tour total în 1994 şi 1995. Pe parcursul carierei sale in windsurfing, Robby a câştigat un total de 24 de titluri mondiale, precum şi peste 150 de alte concursuri la stiluri diferite ( de la racing la sarituri la trambulina in sala). Deşi el acum concurează doar ocazional “, pentru distracţie” în windsurfing, el practica kiteboarding, o disciplină în care şi-a câştigat titlul mondial la slalom în 1998. În anul următor, el a castigat mondialul de kiteboarding la ambele stiluri ,slalom şi jumping.

Marea lui pasiune este surfingul pe valuri mari si de multe ori el poate fi găsit facand performanţă la nivel înalt si manevre la unul dintre cele mai fierbinţi puncte din lume , Plaja Ho’okipa din Maui. El este renumit pentru tehnica sa de manevrare a placii pe apa ,pe care nu o poate egala usor nici un surfer. El a devenit preşedinte al “Asociatiei Surferilor Profesionistii “de la iniţierea sa în 1987, până când el a ales să se pensioneze , in anul 1992 .

Despre Naish ca producator de echipamente de windsurfing si kiteboarding nu va mai spun eu pentru ca vedeti in toate cataloagele .La fel ca si Peter Cabrinha a devenit un mare promotor al kitesurfingului .https://www.windsurfing1.ro/filme-de-afara/jocul-cu-moartea-sau-robby-naish-e-tot-copil/

Thanks Robby !!!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *