Windsurfing la Hotel Mercure Hurghada

Cand e frig la noi, ne orientam catre zone mai calde cu vant bun. Egiptul este o destinatie atractiva din punctul acesta de vedere iar ofertele de transport si cazare sunt foarte bune. Noi am profitat de un sejur de 7 zile la 500 euro, 4 stele . Transport cu Tarom (e bine ca mai au obiceiul de a oferi mancare si bautura inclusa in bilet si nu incearca sa iti vanda nimic pe drum), in 3 ore am ajuns la Hurghada. 

Cum ajungi te lovesti de obiceiul localnicilor de a cere bacsis pentru orice, chiar si doar pentru ca zambesc. Cand mi-a dat geamantanul jos de pe banda de scanare, baiatul a intins palma in care avea un dolar de samanta.  Si daca intrebi pe strada de o adresa trebuie sa dai un dolar. Am fost preluati de la aeroport si depusi la hotel. Pana aici totul ars si prafuit, dar hotelul e un adevarat paradis verde. Cladirile sunt albe,cochete,aflate la distanta una de cealalta, despartite de peluze largi si piscine albastre. Gazonul este intretinut in permanenta si arata impecabil, curatenia este deosebita.


Conditiile de cazare si masa bune , centru de inchiriere echipament de windsurfing si kiting Harry Nass, cu echipament nou si de calitate. Vele Neil Pryde , planse JP si zmee Cabrinha . Sectoare separate de kiteboarding, windsurfing, inot si snorkeling. Plaja superba iar coralii si pestii colorati aflati chiar langa plaja, sunt de vis. Daca nu bate vantul nu te plictisesti pentru ca sunt organizate o multime de excursii in desert, pe insule, la Luxor sau Cairo. Din 7 zile 3 au fost cu vant puternic si ne-am dat pe apa , 3 zile de excursii si una de snorkeling. Preturile la echipamente sunt normale . 180 euro/2 zile pentru echipamentul PRO. Am optat pentru 60 euro/3 ore pe zi, echipament standard si a fost bine. Storage 40 euro pe zi, dar ai incluse si recuperari cu barca de oriunde. Primesti un telefon intr-un plic etans de pus la gat si cand ai nevsi pe tasta help. Dupa coordonatele transmise , barca soseste imediat. Foaret util la kiteboarding cand ramaneau fara vant sau erau dusi offshore. De asemenea baietii de la centru le umfla zmeele la kiteri , le cara la locul de lansare , ajuta la lansare . Daca un kiter ajunge downwind  pe mal , echipamentul este dus din nou la locul de lansare .  Windsurferii doar la cerere primesc telefon , pentru ca ei se intorc singuri de oriunde. De asemenea pentru windsurferi nu se cara echipamentul la sau de la apa. Se face preluarea doar la receptie. Era ciudat sa vezi windsurferi de 65 de ani carand singuri echipamentul si kiteri tineri  mergand cu mana in buzunar in spatele baiatului ce cara echipamentul .  Conditiile de naviagre bune, atat pentru avansati cat si pentru incepatori. Echipament excelente pentru toate nivelurile. Ca de obicei , la centrul de windsurfing clientii sunt majoritari germani trecuti de 50-60 ani .Sper ca filmul va va forma o idee cat mai aproape de adevar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *