CURSURI INSTRUCTOR

[title text=”CURSURI INSTRUCTOR” style=”bold_center”]

Acest curs se desfasoara pe pe o perioada de 4 zile .  El iti ofera oportunitatea de a obtine un job placut si cu satisfacii majore .

Cursul este special conceput pentru ca dupa absolvire sa ai o excelenta capacitatea de comunicare cu elevul . Sa poti transmite usor acestuia cunostintele tale de  manevrarea plansei si a velei , navigatie si siguranta pe apa , in conditii rapide si sigure . Cursul se bazeaza pe reguli instructionale de windsurfing  si salvare pe apa . De asemenea cursul pune accentul pe recreere si progres in windsurfing .

Cursurile se efectueaza pe 4 niveluri

Asistent instructor
Instructor windsurfing Clasa 1 (pentru initiere in windsurfing)
Instructor windsurfing Clasa 2 (pentru instructaj intermediar)

Instructor windsurfing Clasa 3 (instructaj avansati )

Instructor windsurfing Clasa 1

CONDITII pentru acceptarea la cursul de instructor de windsurfing  Clasa 1

1.Aptitudini de înot care să permită candidatul instructor sa se salveze atat pe sine cat si pe alta persoana aflata in apa .

2. Cunostinte intermediare de windsurfing . Folosirea trapezului , footstrapsurilor si planaj .  Armarea plansei si a velei precum si reglarea acestora . Manipularea echipamentului .

3. Cunostinte medii de navigare , vant, meteo, maree, curenti, siguranţa, hipotermie, căldura , situaţii de urgenţă , tehnici de salvare .

4. Cunostinte medii  de navigatie si folosire a barcii de salvare

5. Varsta minima 16 ani .

6. Cunoastere  limba engleza( sau o alta limba de circulatie internationala)

7. Dovada ca este membru al unei asociatii (club ) de windsurfing .

5. Pentru a fi considerat absolvent al cursului , la finalul acestuia trebuiesc trecute 10 teste .

5. Absolventii ce nu au implinit inca varsta de 18 ani , vor putea practica doar ca Asistent Instructor pana la majorat .

**** Pentru Instructor windsurfing Clasa 2 trebuiesc indeplinite aceleasi cerinte , plus minim 50 ore de practica la Instructor Clasa 1 .
****Pentru Instructor windsurfing Clasa3 , aceleasi conditii ca la Clasa2 , plus cunostinte race si freestyle windsurfing .