Site icon Scoala de Windsurfing Piccadilly Mamaia

Windsurfing la Dahab Egipt

<p>windsurfing dahab egipt (11)</p>

In esenta , locatia e super.  Sunt vreo 15 centre de inchirieri , au toti echipamente beton (mai putin club Mistral).

Cel mai bun e clubul Harry Nass (au JP si NP) da e mai scump , cel mai ieftin e la rusi (150/sapt ,dar se poate negocia) . Au planse Starboard si Tabou si vele Gaastra si Hot Sails Maui .
Eu am luat o Futura de 155 si o Gaastra Gtx 8.5  Iesiti mai bine daca va luati dolari la voi,in plus daca mergeti cu familia nu se vor plictisi,pt ca scufundarile la reciful de corali sunt extraordinare atat pt adulti cat si pt copii
De cum intri in apa esti inconjurat de o multime de pestisorii multicolori
Eu am platit 550 euro la Hilton Dahab 4*cu all inclusive dar daca nu ma grabeam prindeam aceeasi oferta la 365 euro la super last minute. Hotelurile bune din spot sunt: Hilton, Dahabeya, Swiss Inn , Coralia Dahab.
Pentru  un buget mai redus , puteti merge la Ganet Sinai sau Panda Resort si sa va luati numai mic dejun sau demipensiune.

Astea sunt chiar langa cluburile rusilor ( se numeste 4 patrate-piat Kvatratov). Per ansamblu preturile sunt mult mai mici ca la Alacati . O bere e 1 euro jumate , un suc la doza 1 euro -asta pe plaja .

Seara puteti manca in centrul orasului -se merge cu taxiul (care e foarte ieftin) la ei benzina costa 0.25$ litrul . Costa 2$ dus intors . Datorita faptului ca 90% din clienti sunt rusi,toti vorbesc ruseste, dar stiu engleza f bine, iar preturile ti le spun in dolari . Uitati-va pe ofertele last minute de la Tez-tour, astia au 90% din ofertele pe egipt. Alte cateva locatii unde se face windsurfing sunt: Nuweiba, Taba,(astea in apropiere de Sharm el Sheick) iar langa Hurghada ar fi Zaafarna si Safaga . Ce e fain la Dahab e ca e o laguna, unde la capatul ei te poti odihni si nu risti sa te duca in larg, ca vantul bate off-shore . Daca treci de reciful de corali (cam la 1Km in larg) acolo e zona “Speed” unde se dau racerii,unde si vantul bate de doua ori mai tare ca la mal , ceva asemanator cu Alacati . De asemenea e flat water in laguna nu sunt valuri, apa avea 25 grade iar aerul 25-30 grade .Te poti da cu un tricou si in pantaloni scurti in decembrie . Octombrie-noiembrie sunt cele mai bune luni, apoi februarie-martie -aprilie . Si in lunile de vara bate foarte tare dar e foarte cald in schimb. In general sunt 320 zile cu vant pe an la Dahab .

Dorin Sandici

Arad

Exit mobile version