Site icon Scoala de Windsurfing Piccadilly Mamaia

Cumparare echipament .

Pentru a fi de ajutor celor ce cauta echipament de vanzare , cred că e nevoie un ghid pentru alegerea corecta a planșei si a velei pentru incepatori . Linkul prezentat va ajută sa va alegeti echipamentul potrivit in functie de greutate si puterea vantului și se refera strict la incepatori .
Cei avansati pot consulta acest ghid de alegere a echipamentului
De obicei incepatorii pun un anunt in care cer o placa si vela fără a specifica :
-nivelul de pregatire
-greutatea
-suma pe care doreste sa o investeasca .
E bine de stiut ca numai accesoriile (catarg+ghiu+fina+powerjoint+talpa de catarg + prelungitor+ scote) luate separat pot costa mai mult decat e dispus un incepator sa plateasca pe un echipament .
Pentru orientare , pretul pentru un echipament nou de incepator e de 2000 euro .Un SH bun poate fi achizitionat la 1000 euro . Un echipament nou de avansat poate ajunge la 5000 Euro (formula sau slalom) si poate fi cumparat second la 1500 euro . De observat ca echipamentul pentru incepator scade mult mai putin pe piata second din cauza cererii mari de la baza piramidei . Pe de alta parte echipamentele profesionale sunt schimbate anual de catre sportivii sponsorizati .In acest fel , pun ei mana pe o parte din banii dati de sponsori anual pe echipament si vand ieftin . Evident ca si cererea la varf e mai mica din cauza practicantilor mai putini .

Asa cum nu e bine sa va cumparati haine fara sa le probati , la fel si echipamentul de windsurfing trebuie testat inainte de cumparare . Incercati cel putin 2 planse pentru a vedea ce difernte exista intre ele . Mergeti la un centru de inchiriere si cereti  sa incercati cateva planse  . Va va scuti de greseli la cumparare si va fi de ajutor la deprinderea tainelor windsurfingului .

NU CUMPARATI echipament mai vechi de 2004-2005 .

Vant cat vreti !

Exit mobile version