Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Windsurfing la Santorini

Santorini este una dintre cele mai mediatizate insule de pe planeta .  Este o insula frumoasa cu un relief si arhitectura aparte care trebuie vizitata . Este una dintre cele mai scumpe insule Grecesti , in mare parte din cauza turistilor ce se revarsa din uriasele pacheboturi ce ancoreaza zilnic acolo . Probabil si pretul cu transportul marfurilor creeaza un plus la preturile insulei dar pestele e prins acolo si tot scump e . Apa potabila e o mare problema in zona pentru ca nu exista resure locale iar ploia vine foarte rar in Santorini , motiv pentru care nu prea exista vegetatie si praful e peste tot , pe jos sau in aer . La vila la care am fost cazat apa a sosit cu o cisterna de 25000 litri .
Drumul pana acolo costa dublu fata de Canare , legaturi intre aviaone la intervale mari , drum lung cu feribotul .
Daca esti o persoana mai sportiva sigur vrei sa mai faci si altceva decat privit la terasele din Thira sau Oia , plaja la Kamari ,Perissa sau Akrotiri , vizitat Pyrgos si vinariile insulei . Tot timpul pe insula bate vantul si ar fi pacat sa nu profiti un pic de el si marea amlastra ce te imbie .
Am descoperit pe Google un centru de windsurfing la Kamari , chiar in capatul pistei de aterizare a aeroportului .  Acesta este linkul .
Cand am ajuns am fost placut surprins de pozitia si dotarea spotului . Tot echipamentul este nou , planse Starboard si vele Loft .  Tot aici gasesti caiace si SUP .  Preturile sunt decente si personalul foarte amabil . Scoala este deschisa recent , motiv pentru care nu era aglomeratie dar sigur asta se va schimba in 2 ani .  Proprietarul a for foarte amabil si mi-a inchiriat echipamentul lui slalom , placa Isonic Starboard si vela Neil Pryde slalom ,cat am stat acolo .  Vant bun , directie sideshore , val moderat, putin adapost langa mal dar in rest rupe . Intrarea in apa e abrupta ca la Vama Veche din cauza santului sapat de valul care se revarsa pe nisip. Dupa cum se stie asta deranjeaza la intrarea in apa din cauza ca iti umple pantoful cu nisip . Tariful negociat a fost de 50 euro/zi la pachet de mai multe zile . Am avut norocul ca nu avea clienti, practic fiind intre primii clienti  la deschidere . Desigur ca dupa un an de la inaugurare , cu totul diferit stau lucrurile pe acolo. 

Exit mobile version