Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Vrei in Canare ?

DSC00892Mananci calule ovaz ? Nici nu ma intereseaza raspunsul .
Pentru ca a venit frigul ma gandesc la cei ce vor sa fuga la caldura soarelui si de ce nu , la windsurfing . Incerc aici sa schitez un mic indrumar pentru petrecerea concediului in Canare ,  .
De ce Canare ?
Pentru ca atunci cand la noi e frig , in Canare poti merge la plaja , incalzit de soare si aerul African si racorit de Atlantic  . E partea cea mai sudica a Europei (sudul Marocului ) . Stiti voi , Europa , zona aia in care se merge doar cu buletinul . Cea mai mare , mai populata , mai inalta si mai turistica insula din arhipelagul Canare  e  insula Tenerife . E cunoscuta ca “Insula Eternei Primaveri” din cauza temperaturei constate 23 grade , tot timpul anului .In partea sudica (turistica) temperatura e mai mare 25-28 grade celsius . Acolo poti lenevi la soare , vizita o multime de atractii turistice sau practica toate sporturile , in afara celor de iarna . De asemenea poti practica Windsurfing , surfing , paragliding , moto (ofroad sau pista) , ciclism ,scufundari , navigatie cu vele , etc .
Datorita climei subtropicale , in Canare au rezidenta multi cetateni straini . Parerea mea e ca in Anglia , Germania  , Olanda , Franta si Italia nu a mai ramas decat paznicul de noapte  . M-am conformat si eu devenind rezident in Tenerife . Motivul a fost reducerea de 50% la transport de orice fel . Astfel am economisit aproape 600 euro cu feribotul . Am strabatut toate insulele , in toate directiile , pe feribot  cu masina inchiriata  . De asemenea la zborurile interne (Barcelona- Tenerife sau Madrid -Tenerife) poti cere reducerea de rezident . De fapt , dai o copie a certificatului si iti aplica reducerea .
Localnicii sunt foarte amabili , sarbatorile locale tin 3 zile si antreneaza pe toata lumea . Serviciile functioneaza perfect . Mie mi-a ridicat masina la 5 minute dupa ce am parcat-o intr-un loc unde era interzis la acea ora . Mancarea e buna si restaurantele placute . Eu le-am preferat pe cele de familie , cu specific local , celor mari pentru turisti ce servesc meniul universal valabil  .

Daca doresti sa stai 7 zile in Tenerife iti alegi o oferta ce costa intre 600-1300 euro/ persoana , in functie de stele pozitie si menu .
Daca pleci pe cont propriu , cam astea sunt variantele : Transport Bucuresti – Tenerife sau cu escala Madrid , Barcelona 550 -650 euro .
Cazare la hotel camera dubla 70 -120 euro/zi . Inchiriat masina compacta 7 zile= 150 euro . Motorina1L= 0,9 euro .
Eu am rezervat bilet de avion cu 40 zile in avans la Wizz air , Bucuresti – Barcelona – Tenerife Nord 270 euro/pers .
In Aeroport am preluat autoturismul (400 euro/luna cu asigurare casco) si m-am cazat la hotel , 75 euro dubla . A doua zi am cautat cazare sunand la anunturile ce sunt afisate pe balcoane . Gasesti rapid un studio de inchiriat in felul acesta . Am achitat 400 euro/luna cazarea si 50 euro utilitatile(apa+energie electrica) si acces la piscina . Evident ca nu vei cauta cazare intre hoteluri . Costa Adeje -Arona  e cu siguranta ceva ce iti va face mare  placere . Trebuie sa urci spre zonele rezidentiale , de unde vei avea si o priveliste superba asupra statiunilor de pe malul oceanului . Poti cuprinde cu privirea 30km de plaja in timp ce iti bei cafeaua pe balcon  . Mergi pe strada si unde iti place uita-te la balcoane si cauta dreptunghiul negru pe care scrie ALQUILAR sau Se alquila . Pentru a nu pierde timpul , poti sa identifici din timp zona cautant pe Google Street . Mai jos poti pleca de la locatia unde am locuit eu , mergi pe Avenida Europe in jos pana la ocean .

 

 

 

 

Batrana din imagine este si proprietara apartamentului de deasupra ei . De la ea am inchiriat . Roteste imaginea si vezi imprejurimile , umbla pe strazi pana la ocean . Mergi pe Avenida Europa in orice directie si ajungi la Atlantic .

Vizualizare hartă mărită Cred ca Google are imaginile astea de ani buni , pentru ca aici era un parc si palmieri in locul pietrelor din fata .

Exit mobile version