Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Varsta de inceput

Mara windsurfingMulti parinti ma intreaba la ce varsta pote copilul  sa invete windsurfing . Limitarea e data   doar de puterea copilului  de a tine vela sus . Initial nu puteau practica windsurfingul decat copii de peste 9 ani . Progresul in fabricarea echipamentului mai usor si dotarea scolii cu vele mai mici , a coborat limita pana la varsta 6-7 ani .  De mare ajutor ne e echipamentul produs  special pentru copii .

Mara este o fetita care a invatat windsurfingul la 7 ani . Daca tinem cont ca e fetita , trebuie sa admiram efortul ei . Nu e nici pe departe mai grea initierea unui copil fata de un adult . De multe ori copii asimileaza mai rapid decat adultii . Sunt ajutati de curajul mai mare si echilibrul mai bun .

Pentru a argumenta decisiv , va invit sa urmariti primele 3 ore de curs ale Marei .

Dupa primele instructiuni teoretice , urmeaza  primii pasi pe simulatorul de la sol . Aici se familiarizeaza cu echipamentul si manevrarea acestuia .

Urmeaza acomodarea cu plansa de windsurfing si cu miscarile acesteia pe apa . Instructorul urmareste indeaproape miscarile si corecteaza greselile .

La finalul primei zile de curs elevul navigheaza singur .

Alt elev de acelasi calibru , Serban , navigand la sfarsitul primei zi de curs . Este o mare   incantare sa-i vezi pe prichindei cum alunecalejer  pe apa .

 

 

Imagini cu Mara 1

 

Imagini cu Mara 2

Exit mobile version