Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Sony Xperia Z3 premium smartphone si Romania

Mi-am dorit mult un telefon pe care sa-l iau cu mine cand sunt cu elevii pe apa . De cate ori eram in larg pierdeam apeluri si e neplacut . Am vazut specificatiile waterprof ale lui Sony Xperia Z3 – IP68 certified – dust and water proof up to 1.5 meter and 30 minutes .
Oau  ! Asta e telefonul care imi trebuie , telefonul windsurferului . Pot sa comand si GoPro Heroes  cu el cand sunt pe skijet . In ciuda principiului meu de a nu lua un telefon mai scump decat televizorul din sufragerie , am pus botul .
La cumparare am fost intrebat daca vreau si asigurare pentru cazul ca se sparge ecranul . Am refuzat scurt spunand ca fostul telefon a fost scapat pe betoane de zeci de ori si nu a patit nimic ecranul . Dovada stau toate colturile julite la fiecare impact .
Asadar am achizitionat o SCULA de 2600 Ron = 26 milioane vechi . Fiind un obiect pretios , am achizitionat 4 tipuri de huse de protectie (pana acum nu am avut asa ceva ) si pentru prima data am pus folie de protectie pe ecran .
Sunt fericitul posesor al unu SONY XPERIA Z3 . OAU !
Ghinion  , dupa 5 zile a cazut de pe o masuta inalta de 40 cm , imbracat in carcasa de plastic cu capac de piele . Praf s-a facut geamul de display . Ca un parbriz securit . Culmea e ca l-am luat de jos si l-am pus in buzunar fara sa ma gandesc ca s-a intamplat ceva . Peste 20 minute primesc un apel si vad geamul inflorit .
Ok zic , merg si schimb geamul si gata . Aiurea . La orice service iti schimba display cu geam protector la 900 ron si te asigura ferm ca va lua apa dupa aceea . Vai ce prosti , zic si fuga la service ORANGE si reprezentanta SONY . Am rezolvat , dau  1000 ron si primesc  altul nou sau reparat in fabrica la SONY . Daca loveam masina ma costa mai putin . Gata vreau sa bat palma . He , heeeee, stai asa ca nu-i asa . Eu mai aveam garantie de la ORANGE 710 zile , adica aproape 2 ani . Dupa ce trece prin service la ei , cu un adaos de 10 milioane peste cele 26 si primesc la schimb unul din fabrica , mai raman cu 3 luni garantie . Cum asa , intreb eu ca prostul , cand legea spune ca electronicele noi au 2 ani garantie iar second un anisor ?
Astea sunt conditiile noastre , daca vreti bine , daca nu iara bine . In zadar am am sunat la Sony Romania unde mi-au spus ca se continua garantia aparatului meu fara a acoperi daune provocate de apa .
Am intrat in hora cu SONY , trebuie sa joc in continuare . Acum astept de 4 (patru) saptamani sa le vina telefoane noi sa imi dea si mie unul . Vine cu posta calare pe ponei .Daca voi avea noroc sa nu se strice dupa 3 luni , voi avea doar un telefon de fite , nicidecum unul rezistent la apa .   A trecut o luna si sun  in fiecare saptamana la Orange si la Sony , evident ca la call center unde vorbesc mereu cu o persoana amabila ce imi spune ca se va rezolva si voi fi sunat . Si astept , si astept , si sun iar ,si iar , si astept …   Aloooooooooooo ! Nu vreau nimic gratis , dau 1000 de ron pentru schimbarea telefonului .
Mai bine ramaneam la LG NEXUS , un smartphon corect , Coreean neaos , mult mai bun decat un SONY japonez facut in China .La LG aveam android Jelly bean de anul trecut si era sprintar foc .
De ce se face reclama la capacitatea de a sta sub apa la 1m timp de 30 minute daca garantia nu acopera daunele provocate de apa ? Nu inteleg de ce fugim dupa telefoane super slim pe care apoi le imbracam cu carcase si huse folii si geamuri de protectie .
P.S. Mult laudata camera cu rezolutie mare , e departe de laudele aduse . Culori denaturate si contrast slab .

Exit mobile version