Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Reparatia plansei (1)

Pentru ca multi din noi au bucuria unei nedorite “atingeri” ce lasa urme pe board voi incerca sa descriu cum se repara spartura unei planse .
Azi pregatirea plansei de windsurfing pentru chituire .
Materiale necesare : 1) Coli abrazive de granulatie 600-1000 ; 2) suport parlelipipedic de cauciuc sau polistiren , pentru abraziv ; 3) Cuter pentru a indeparta materialul desprins .
Pentru inceput indepartam cu cuterul materialul din jurul loviturii . Absolut tot ce e desprins sau moale la atingere . Se patrunde in profunzime pana la parte sanatoasa (neafectata de lovitura) . Trebuie stiuta compozitia plansei pentru a curata bine zona . In general plansele moderne au : Lac ,vopsea , carbon(primul strat),spuma poliuretanica , carbon(al doilea strat) , polistiren expandat . Unele branduri (Starboard) pentru a mari rezistenta , au adaugat un strat de furnir din lemn deasupra carbonului .
Atentie ! curata cat poti din poliuretanul ce se afl intre straturile de carbon pentru a intra chit intre ele , facand o mai buna legatura .
Cureti apoi marginile taieturii cu abraziv de granulatie mare . La final , e bine sa vezi cate 1-2 mm din fiecare strat . Asta va dovedi ca marginile sunt tesite si va asigura un strat de chit ce se va reduce treptat spre margine . Astfel chitul adaugat nu se va desprinde la dilatare si compresie .

Cam atat pentru azi . Poate filmul e mai edificator .   Chituirea poate fi vazuta  AICI .

Exit mobile version