Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Mergi dupa vant sau pandesti ?

Sunt doua variante in care poti sa ai vantul dorit . Prima e sa urmaresti constant previziunile meteo si sa fii prezent pe malul celei mai apropiate ape la momentul oportun . Atentie la ce previziuni apleci ochii .  Majoritatea trebuiesc ajustate dupa specificul locului . Eu la Mamaia mai scad 10% din vant  si  exclud ploaia pe timp de zi daca nu depasete 1mm (briza tine norii  mustosi la distanta de 20-30km) .

Cealalta varianta , e sa pleci spre o locatie departata unde stii ca va fi vant .
Eu am aplicat permanent prima varianta si o data pe an am plecat dupa vant . De fapt am facut-o iarna si am plecat mai mult dupa soare .
Daca vrei sa profiti de vantul disponibil in zona ta de resedinta ( asta include si tara ) , ar trebui sa fii pregatit . La fel cum ai salvate in Favorites sau in bara browserului paginile pe care  le accesezi mai des , la fel trebuie sa ai pregatit echipamentul de windsurfing . Incarcatul echipamentului si transportul la distanta ne face de multe ori sa renuntam la o iesire buna . Toti ne castigam existenta la un loc de munca de unde putem sau nu sa plecam cand bate vantul . Daca urmaresti previziunea meteo pe 2 saptamani inainte , poti aranja din timp plecarea . Daca ai si echipamentul “pe teava” poti sa profiti din plin de vant . Imi aduc aminte cum eu si cu Doru aveam permanent 3 seturi de windsurfing pe masina si eram pe mare de cate ori venea vantul . Cand ne-am stabilit cartierul general la Club Pinguin , doar luam din cui “pusca” si trageam . Asta facem si acum la Piccadilly . Exista mai multe variante de a tine echipamentul la indemana . Ideal ar fi  sa ai un portbagaj sau o remorca cu tot ce trebuie pregatite de plecare . Poti de asemenea sa inchiriezi o boxa , magazie aproape de apa .

Cel mai simplu e sa inchiriezi  echipamentul . Nu cari nimic si ai mai mult echipament decat ai putea sa iti cumperi . Pare mai scump dar nu e asa . Pentru comparatie , imparte suma pe care o dai pe un minim de 3 echipamente la numarul de zile/an in care iesi pe apa . Caratul de la boxa la masina , fixarea pe masina ,deplasarea pe autostrada cu cocoasa pe masina , armarea si dezarmarea nu se pot contabiliza exact dar sunt de luat in consideratie . Avantajul e clar in favoarea inchirierii , la fel ca si la schi sau chiar mai mult . Un mare avantaj al inchirierii e asigurarea echipamentului , care e inclusa in pret si schimbarea lui la modificarea vantului .  Echipamentul tau daca s-a rupt , e de rau pentru economiile tale . Pacat ca la noi in tara nu gasesti in toate zonele centre de inchiriat . E de inteles de ce . In Romania , la fel ca si cu locuintele , toti vor sa cumpere echipamentul propriu , nu sa inchirieze . Din aceasta cauza amortizarea echipamentelor la centrele de inchiriat nu se realizeaza curand , iar preturile sunt mari .

Atentie atunci cand negociati preturile la inchiriere in oricare centru din lume : prima data se renunta la asigurare pentru un pret mai mic . Multe  centre au pret separat pentru harnes , neopren si pantofi .

 

Cred ca cel mai bine e si sa pandesti si sa te duci ca sa te simti bine ..

 

Vant bun , oriunde-o fi  !

Exit mobile version