Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Watch , gps , timmer & co

Voi aminti cateva din accesoriile  folositoare la  windsurfing pentru masurarea timpului ,vitezei ,temperaturii , presiunii atmosferice , altitudine , anemometru , etc .

Conform prostului meu obicei voi vorbi despre ceea ce am folosit si folosesc  eu . Apoi despre ceea ce as dori sa incerc.

Buuuuuuuuuun !

Ceasuri .  Obligat , iti trebuie unul cand iesi pe apa . Mai ales daca ai inchiriat echipamentul cu ora . 🙂   . Cum trebuie sa fie un ceas pentru windsurfing ? In primul rand sa reziste la apa ( min 50 m) . In afara de ora exacta , ar mai trebi sa indice , temperatura . Asta ne ajuta sa stim cate grade sunt in aer , dar si in apa . Presiunea atmosferica e un indiciu bun pentru a sti daca ne lasa sau vine vantul . Ideal ar fi sa existe si un grafic al presiunii atmosferice pentru 24 ore , pentru a intui tendinta . Daca  are senzor de presiune , sigur are altimetru si e bine . Cronometrul de masurare  inversa este indispensabil pentru a lua startul in orice sport pe apa . Busola nu strica niciodata . Si asa suntem nauci .

Mie personal imi plac bratarile de silicon , datorita flexibilitatii , a temperaturii apropiate de cea a corpului si nu in ultimul rand  pentru greutatea redusa . Durabilitatea curelelor de silicon   ,  in ultima vreme e dovedita a fi excelenta  .

Intaiul  meu ceas pentru windsurfing  a fost unul din primele modele  Casio  G Shock  Raysman -Yachting ,  1998  cu bratara de kevlar , din Cesme    . L-am luat la indemnul lui Doru , care cred eu , se pricepe la ceasuri . Mereu am incredere in el la capitolul asta . El purta tot un Casio frumos  , rezistent la apa , cu cronometru invers si grafic din anii “80 . Sunt ceasuri cu baterie solara garantata 10 ani . Senzor de lumina si miscare  , bla , bla  . Inca  merge ca si nou , dar am primit de la amicul meu Dinu altul new . Voila !

Casio Protrek Triple Sensor PRG 80 . Care are tot ce-i trebuie .Barometru , altimetru ,busola ,start timer , termometru , rezistent la apa (100m)  baterie solara (min 10ani)  si bratara de silicon ce imi place cel mai mult la un ceas de apa .  Tot ce v-am spus la inceput , plus ce avea vechiul meu ceas si multe alte facilitati ce nu le folosesc . Sunt foarte multumit de el ca rezista la orice lovituri  necuvenite  si tace .  Se gaseste acum cu 640- 700  Ron . Sigur cel putin 10 ani nu aveti nici o problema .

Pentru masurarea vitezei de deplasare , am folosit  un Navman M300 GPS . Usor , atasat pe brat si destul de precis . Zic eu . Ca si cum as sti . L-am folosit 2 ani prin amabilitatea amicului Gabi . El fiind mai mult plecat in Caraibe .

Pentru masurarea vitezei vantului , de 10 ani la rand folosesc un Eole . Desi l-am scapat de nenumarate ori pe jos , se ambitioneaza sa functioneze .  Nu am sa-l tradez nici eu pana nu ma lasa el . Are scala in :  bft, m/sec , km/h , knots/h , miles/h . Retine rafalele maxime si minime . Mai mult nici nu cer de la el . Oare cat ma va mai tine bateria ?

Ce am folosit pana acum va recomand . Insa nu cred , ca v-ar pasiona chestii atat de vechi . Iata insa cateva ce imi plac si as cumpara , daca nu as avea .

Sunto X10 Military GPS . Un ceas superb pentru apa ,  cu Gps incorporat , memorie , carcasa de carbon si multe altele  . Seara cand ajungi acasa poti descarca cu ajutorul unui cablu pe o harta Google taoate traseele tale din timpul zilei , impreuna cu vitezele atinse .  Mna !

Ceas Casio PRG 240. La fel ca al meu , dar mai nou . Pretul e acelasi .

Gps Garmin Foretrex 101 -201..301 .401 . Oricare din aceste 4 modele e la fel de bun .Usor de purtat pe brat , afisaj mare  , rezistent la apa .


.
.
.

La Scoala de windsurfing de la Piccadilly folosesc o statie meteo  profesionala La Crosse . Imi indica temperatura , umiditate , viteza si directia vantului , rafale min-max , grafic de presiune , precipitatii . Sunt foarte multumit de ea . A costat 159 usd iar acum s-a redus la 107 usd . Nu am gasit atunci varianta cu afisare pe internet . Era aproape la acelasi pret .




Exit mobile version