Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Echipament profesional ieftin ?

Multi se intreaba de ce pretul echipamentului de windsurfing pentru incepatori nu scade la fel de mult la second hand ca si cel profesional . Echipamentul pentru incepatori scade la pret cu 30-40 % iar cel de concurs cu 50-60 % .
Sunt 3 motive logice ce pentru aceste preturi , in fapt crerea si oferta le regleaza .
1 . Cererea de echipament la baza piramidei (nivel incepator ) e foarte mare . In orice sport primul pas pentru incepatori e achizitioneaza echipamentului . Poate ca e chiar ultimul echipament achizitionat . De cele mei multe ori se cumpara la intamplare , in necunostinta de cauza ceea ce genereaza o alta achizitie .

2 . Cei avansati schimba mai multe echipamente dar numai in proportie de cateva procente din cei de invata windsurfing ajung la capitolul extrem al acestui sport . Avansatii cauta cu multa atentie echipament de calitate , cunosc foarte bine preturile , negociaza si nu cumpara decat la pretul inainte stabilit . Ca si vanatorii batrani , windsurferii cu experienta nu pun pret pe aspectul echipamentului cat pe performanta lui .

3 . Sportivii ce participa la competitii nationale si internationale sunt sponsorizati nu cu bani ci cu echipament . De obicei sponsorii sunt producatori de echipamente sau reprezentanti ai acestora in teritoriu . Majoritatea concurentilor au cate 4-5 seturi complete . Dupa fiecare concurs pentru a recupera costul cu deplasarea , cazarea masa si restul , sportivii au acceptul sponsorilor sa vanda echipamentul . In felul acesta se face economie si la transportul echipamentului la intoarcere , care nu e tocmai ieftin . Rostul sponsorizarii cu echipament e ca sportivul sa testeze mereu ceva nou (modificat) si sa faca o evaluare de fiecare data .

*** Daca va aflati intr-o zona de concurs nu ratati acest mini Mercato pentru a achizitiona un echipament de top la jumatate de pret . Atentie , nu asteptati pana in ultima zi pentru ca intelegerea se poate efectua si inainte de concurs . Urmariti la avizierul concursului sau la standurile concurentilor micile anunturi lipite la vedere .

Exit mobile version