Echipament profesional ieftin ?

Multi se intreaba de ce pretul echipamentului de windsurfing pentru incepatori nu scade la fel de mult la second hand ca si cel profesional . Echipamentul pentru incepatori scade la pret cu 30-40 % iar cel de concurs cu 50-60 % .
Sunt 3 motive logice ce pentru aceste preturi , in fapt crerea si oferta le regleaza .
1 . Cererea de echipament la baza piramidei (nivel incepator ) e foarte mare . In orice sport primul pas pentru incepatori e achizitioneaza echipamentului . Poate ca e chiar ultimul echipament achizitionat . De cele mei multe ori se cumpara la intamplare , in necunostinta de cauza ceea ce genereaza o alta achizitie .

2 . Cei avansati schimba mai multe echipamente dar numai in proportie de cateva procente din cei de invata windsurfing ajung la capitolul extrem al acestui sport . Avansatii cauta cu multa atentie echipament de calitate , cunosc foarte bine preturile , negociaza si nu cumpara decat la pretul inainte stabilit . Ca si vanatorii batrani , windsurferii cu experienta nu pun pret pe aspectul echipamentului cat pe performanta lui .

3 . Sportivii ce participa la competitii nationale si internationale sunt sponsorizati nu cu bani ci cu echipament . De obicei sponsorii sunt producatori de echipamente sau reprezentanti ai acestora in teritoriu . Majoritatea concurentilor au cate 4-5 seturi complete . Dupa fiecare concurs pentru a recupera costul cu deplasarea , cazarea masa si restul , sportivii au acceptul sponsorilor sa vanda echipamentul . In felul acesta se face economie si la transportul echipamentului la intoarcere , care nu e tocmai ieftin . Rostul sponsorizarii cu echipament e ca sportivul sa testeze mereu ceva nou (modificat) si sa faca o evaluare de fiecare data .

*** Daca va aflati intr-o zona de concurs nu ratati acest mini Mercato pentru a achizitiona un echipament de top la jumatate de pret . Atentie , nu asteptati pana in ultima zi pentru ca intelegerea se poate efectua si inainte de concurs . Urmariti la avizierul concursului sau la standurile concurentilor micile anunturi lipite la vedere .

2 Comments on “Echipament profesional ieftin ?”

  1. buna ziua in mijlocul iernii!
    Si eu ca multi altii am pus mana pe un echipament de windsurf Fanatic si fara nici un minut pe placa dar cu multe pe youtube..:) astept sa vina luna mai sa o pot scoate prin zona Brasov (Lacul Dumbravita). Placa lunga de 3.2 lata de 70 ,cm.. O fi cam mare!? vela de 5.0, .. As atasa niste poze .. Idea e ca nu stiu .. Va merge sau e prea veche? Conditia ei e ff buna, arata excelent dupa mine… Pareri..indicati…? In acest punct sunt binevenite chiar si criticele.
    Va multumesc. Watsup 0745386579.. Eventual un program de buy back in domeniu.. Ar exista asa ceva?

    1. Va merge , dar mai greu in comparatie cu echipamentul modern . Asta te poate face sa renunti inainte de a invata . Dar nici echipamentul nou nu merge singur , asa ca mergi inainte cu incredere ! Important e sa ai cu ce iesi pe apa ca doar nu iesi la concurs . Bafta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *