Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Cand te lasa vantul…(la)balta

Zi frumoasa de octombrie , vant si soare din belsug . Vreau sa spun …suficient pentru planaj cu Formula si vela de 9m .

Deci : impreuna cu Costica faceam ce stim noi mai bine . Ne zbenguiam in lung si lat . Vantul era atat de constant incat puteai sa si adormi in trapez . Eu deja meditam adanc la problemele planetei . Tocmai cand eram pe punctul de a gasi rezolvarea problemei la incalzirea globala PLEOSC .  S-a dus dracu solutia gasita . Pe fundul lacului Mamaia . Brusc , m-a lasat vantul  balta . Am ajuns fix in apa , agatat in scota de trapez si cu piciorele bine infipte in footstrapsuri . Nu le-am putut scoate decat ridicand plansa in aer . De tot rasul . Nu mai spuneti la nimeni !

In rest , toate bune .

Cand cazi , tine vela (cu bratele intinse ) deasupra apei . Nu te agata ca disperatul de ea . Altfel vela se lipeste de apa si te vei desprinde foarte greu din scota de trapez si footstrapsuri . Apoi , iesirea de sub vela va fi foarte grea .

Daca totusi se intampla asa , actioneaza calm , fara a te agita . Fa economie de aer si energie . Desfaci intai scota de trapez , apoi picioarele si cu mainile pe ghiu mergi spre marginea velei .

Exit mobile version