Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Surfing in Tenerife – Playa Las Americas

surfing tenerifeSurfingul e fratele bun si mai in varsta al windsurfingului , avanand in vedere ca se merge pe o plansa fara vela . Deplasarea se face gravitational pe val asemenea snowboardului pe partie . Imi place mult sa privesc surferii cum calaresc pe valurile inspumate si mai ales pe cei ce se insurubeaza intr-un rulou din care ies victoriosi la final . Imi  place sa practic acest sport insa la noi nu e ocean , nu sunt maree , nu e flux , nu sunt rulouri bune de surfing . Acestea ar fi conditiile principale plus un mal concav si un fund stancos sau un atol de corali de care se loveste fluxul si formeaza “VALUL” .
Ce nu imi place la surfing  , e inotul pana in larg , cand peste val cand pe sub val . Dar si mai greu imi pare sa astept un val bun pe care sa-l incalec si cand vine …sa-l ia altul inaintea ta . Automt trebuie sa renunti ca altfel iese cu scandal , asa cum am vazut ca se intampla de cate ori 2 sau mai multi surferi apropiati , se lanseaza pe acelasi val si se lovesc . Oau ! Ce se aprind spiriteleeeeeeeeeeeeee . Privesti la ei cum stau  calmi si surazatori la barfa calare pe plansa , pana zaresc al cincilea val ( mai bine crescut ) si se reped pe el . Trebuie sa ai ochiul format pentru a sti ce val sa alegi . Cand l-ai vazut ca vine , dai repede din manaute sa te ajunga valul cand ai o vitaza apropiata de a lui .Altfel ramai in urma si astepti trenul urmator . Din zece surferi care incearca sa se lanseze pe un val , unul sau maxim doi reusesc daca sunt departati , uneori niciunul . Ma bufneste rasul . E ca la spermatozoizi  , sau  mai rau .
E dureros de frumos surfingul . Mai ales cand te cuprinde valul in bratele sale si te loveste de fundul stancos sau plin de corali . Tocmai de aceea surferii ies de multe ori juliti din apa . E ca si cum ai sari pe spinarea unui taur incercand sa stai cat mai mult pe el .
Pe plaja  Las Americas  din Tenerife , cand intri in apa dai numai de pietre . trebuie sa pasesti cu mare bagare de seama sa nu aluneci ca e mare bai . Nu stiu de ce e cam la fel in toate spoturile de surfing . Doar in Costa Teguise -Fuerteventura am vazut ca se pleca de pe nisip in rest piatra si piatra . Vezi Coralejo- Fuerteventura , Tganana – Tenerife si restul spoturilor de surfing din Canare .
Mna ! Au ei fata de noi windsurferii , avantaj la caratul plansei mici sub brat . In rest numai munca si munca si munca pentru 15-20 m de adrenalina . Cineva e pacalit aici . Sau nu .

Priviti si voi acesti fericiti alergatori pe valuri .

Exit mobile version