Site icon Scoala de windsurfing & wingfoil Piccadilly Mamaia

Cu ce filmez la windsurfing

JVC EVERIO GZ-MH650Daca doresti sa pastrezi amintiri frumoase de la windsurfing , sau sa inregistrezi  cadre minunate in deplasarile tale iti recomand :

JVC Everio GZ-HM650 .  Asta e camera ce o am eu  si o folosesc intens . Nu e o camera scumpa .  Pretul ei e cuprins intre 300 si 400 eur .  Marele ei atu ?  ZOOOOOOOOOOOOOOM   40x  OPTIC , 200X digital  . Orice camera vei achizitiona , daca are zoom mare , trebuie sa cumperi si un trepied pentru aparat de filmat . Eu am cumparat un Velbon C-600 este un trepied video rezistent si stabil care vine echipat cu capul video cu miscare fluida PH-358 . Daca te zgarcesti la trepied , vei avea un film “zgaltait” ce iti da dureri de cap . Nu recomand folosirea zoomului digital la inregistrare  . Daca doresti o marire , o poti face la editare mult mai bine .
Urmatoarea camera e Panasonic HC-V580 . Aceasta e mai noua si are zoom optic mai mare 60X , luminozitate mai buna si stabilizare .

Cel mai puternic zoom are insa Nikon Coolpix P900 . Acest aparat foto superzoom are un zoom optic de 85X si in ultimul timp filmez cu el in ciuda dimensiunii triple fata de celelalte aparate de inregistrare video . Dar aduce totul langa mine . Ca aparat foto e prea slab si prea scump . Update 2019, am trecut la Nikon Coolpix 1000   cu zoom mai mare.

.

Zoomul este indispensabil la windsurfing deoarece vantul e mai puternic in larg  . In consecinta si subiectul se deplaseaza departe de mal . Coolpix 1000 ti-l aduce aproape si scoate un filmulet bun la un pret decent . Nu sfatuiesc pe nimeni sa foloseasca zoomul digital , indiferent de ce camera are . E doar o prostie comerciala ce iti strica filmul . Daca vrei sa te lauzi cu Everio arata filmele produse cu ea  , nu camera . Aspectul lasa de dorit . Plastic ieftin , ieftin . In rest numai de bine .

Exit mobile version